Wannagive
Image default
Bedrijven

Selectie proces

Bedrijven moeten soms op zoek naar beter personeel die kunnen zij op verschillende manieren krijgen. Zij kunnen zelf een advertentie opstellen en deze naar verschillende websites sturen, ook kunnen zij deze in de krant zetten en kunnen zij de advertentie aanbieden bij een uitzendbureau, deze zorgen er dan voor dat zij een geschikt persoon vinden, dit persoon wordt dan aan het bedrijf gelinkt. Na een selectie ronde haalt het bedrijf de beste eruit en zullen zij ervoor zorgen dat de beste op bezoek komen voor een gesprek, als een bedrijf een HR-afdeling heeft is het voor hen gemakkelijk om aanmeldingen te filteren, als zij dat niet hebben is dit soms een tijdrovende bezigheid.

Het bedrijf kan er dan voor kiezen om een assessment bureau in te huren, zij zorgen ervoor dat alleen de beste op gesprek komen bij het bedrijf. Zij filteren de voorselectie en zorgen voor assessments, tijdens de assessments worden de kandidaten getest op een aantal dingen. Waarop zij getest worden bepaald het bedrijf dat de opdracht geeft. Zo kan men een rollenspel spelen of kunnen zij de situatie schetsen en dan vragen om een oplossing. Dit zorgt ervoor dat men al direct ka zien of een persoon de druk aankan en dat hij of zij met een klant om kan gaan.

Vervolgens worden de beste kandidaten doorgespeeld naar het bedrijf, zij zullen dan vervolgens uitzoeken of de personen iets voor hen is. Zij worden dan op gesprek gevraagd en zullen een gedeelte van het eerste gesprek over moeten doen. Uiteindelijk wordt er een persoon aangenomen, deze kan dan een nieuwe taak vervullen. Of de persoon zal een taak van een ontslagen persoon overnemen. Of tijdens ziekte zijn of haar werk kan oppakken. Dan kan er ook gebruik gemaakt worden van arbodiensten, deze zorgen er dan voor dat al het werk uiteindelijk af komt.

https://loopbaannederland.nl/

Gerelateerde artikelen

Is snoep misschien wel het perfecte promotiemateriaal?

Samsung hoesjes voor je Samsung telefoon

Bekijk de loonwijzer