Wannagive

scooter kopen

Een scooter kopen is een investering. Je kijkt daarbij niet alleen naar de aanschafprijs, je moet ook letten op het aantal jaren dat je met de scooter gaat rijden en de onderhoudskosten. Als je het totale plaatje bekijkt kies je misschien voor een andere scooter. Voordat je een scooter gaat kopen moet je zeker rekening houden met de volgende zaken:

 

Beter nieuw dan tweedehands

Een tweedehands scooter kopen is een risico. Als je de scooter koopt zonder garantie kun je later voor onaangename verrassingen komen te staan. Tenzij je veel verstand hebt van techniek en precies weet waar je bezig bent is een nieuwe scooter kopen de beste optie.

 

Zelf onderhouden wordt steeds makkelijker

Als er een kleinigheidje stuk was aan de scooter moest je vroeger naar de dealer toe en een duur onderdeel bestellen. Dankzij internet kun je tegenwoordig duizenden onderdelen zelf bestellen tegen zeer scherpe prijzen. Na de scooter kopen zijn de onderhoudskosten dus een stuk lager dan voorheen. Je moet wel een beetje handig zijn of iemand kennen met twee rechterhanden.

 

Budget of luxe scooter kopen?

Een budget scooter kun je al voor duizend euro kopen, een middenklasser voor pakweg het dubbele en een luxe scooter het drievoudige of zelfs meer. Reken op termijn, hoeveel moet je jaarlijks uitgeven aan reparatie, maak je veel kilometers en hoe belangrijk is de betrouwbaarheid en het uiterlijk van de scooter. Of ben je milieubewust en kies je voor elektrisch? Allemaal afwegingen die je zelf moet maken, kies daarom voor een winkel met een breed assortiment waar je merken en types kunt vergelijken.

 

Scooter kopen of leasen?

Je kunt een scooter kopen als je het geld beschikbaar hebt of geduld om te sparen. Een alternatief is een scooter leasen. Dan betaal je per maand een vast bedrag en je wordt direct eigenaar van de scooter. Een scooter kopen is wat goedkoper, bij een lease contract moet je een percentage extra betalen. Mensen die net even te weinig hebben leasen een scooter en als ze voldoende gespaard hebben lossen ze het uitstaande bedrag af. Dan betaal je minder lang rente en ben je per saldo voordeliger uit.