Wannagive
Image default
Banen en opleidingen

Projecten voor de langere termijn

Een project is vaak iets waar je een bepaalde periode over doet. Soms is na die periode het project ook daadwerkelijk afgerond, maar soms heeft een project ook een veel langere looptijd. Bijvoorbeeld van een paar jaar of een project zonder eind. Bij Duurzame projecten gaat het ook vaak over projecten voor een langere termijn. Met name als het projecten in de natuur betreft. Een boom groeit immers niet in een week. Daar gaan jaren overheen voordat een boom is volgroeid. Wil je dat je veranderingen impact hebben voor een langere tijd? Zorg dan ook dat je de tijd neemt om deze impact te creëren.

Altijd een met de natuur zijn

Hou je van de natuur en kun jij eigenlijk altijd wel in de natuur of het groen zijn? Dan kunnen  Vacatures groen jou wellicht helpen om deze droom uit te laten komen. Hoe fijn is het wel niet dat je van je passie je werk kan maken. Altijd heerlijk in het groen zijn. Bezig met het onderhouden, vernieuwen of aanleggen van tuinen, parken et cetera. Je bent werkzaam in het groen, maar ook daar zijn nog weer verschillende vlakken in. Zo is er voor jou, als je houdt van groen en natuur, altijd wel een functie die bij jou past.

Ik zie door de bomen het bos niet meer

Waar ze in De Amazone het kappen van bomen tegen willen gaan, worden op sommige plekken in Nederland juist express bomen gekapt. Bijvoorbeeld om de heide weer terug te laten komen en zo een meer divers leefgebied te creëren voor alle dieren, insecten en organismen die de biodiversiteit in stand houden. Want zelfs de insecten die je niet kunt zien zorgen wel dat de natuur is zoals het is. En daarbij horen, helaas voor jou misschien, ook de muggen, vliegen en wespen.

De natuur zorgt zelf voor evenwicht

De natuur zit zo in elkaar dat het graag evenwicht wil. Zijn er veel muizen? Dan zijn er wellicht te weinig andere dieren die deze muizen opeten. Maar als er te weinig herten of vossen zijn dan is er wellicht een ander gevaar waardoor deze dieren niet kunnen overleven. Dit kan door verstoringen in de natuur zijn, maar ook zeker door de mens. De jagers jagen nog steeds, ondanks dat er strenge regels zijn. Of mensen die zich niet aan de snelheidslimiet houden en per ongeluk een dier aanrijden omdat ze niet op tijd kunnen remmen…

Veranderingen in de natuur

In de natuur vinden constant veranderingen plaats. Denk onder andere aan de opwarming van de aarde, maar ook aan bijvoorbeeld aan de veranderingen van onze lucht in Nederland. Er is meer stikstof, wat uiteindelijk terechtkomt in de bodem. Dit zorgt ervoor dat vogels die willen broeden te weinig kalk binnen krijgen. Dit zorgt helaas voor botontkalking, maar ook dat de eierschalen van hun eieren te zwak zijn. Hierdoor overleven de jongeren het meestal niet, maar vaak is het ei al kapot voordat het jong überhaupt geboren is.