Wannagive
Image default
Banen en opleidingen

Hoe moet je solliciteren voor werk?

Sommige mensen willen wel aan het werk gaan, maar hebben daadwerkelijk geen idee waar ze moeten beginnen met solliciteren. De een is net op zo’n leeftijd dat ze mogen beginnen aan een bijbaan en de ander is net klaar met studeren en kan eindelijk aan de slag in de echte wereld. Maar solliciteren is de laatste aantal jaar best erg veranderd, dus wij zijn hier met deze blog om je een stapje verder te helpen hiermee. Dus pak je notitieboek erbij en schrijf lekker mee!

Zorg dat je CV aangepast is op de soort baan

Soms heb je nog eigenlijk geen idee wat voor soort werk je wil doen. Dus je bent maar een aantal sollicitaties aan het versturen in de hoop dat je een keer wordt uitgenodigd om op gesprek te komen. Maar meestal worden alle CV’s op een stapel gegooid en moet je net geluk hebben daarmee. Wat je zou kunnen doen, is dat je elke keer je CV aanpast maar op een manier waardoor het beter past bij de functie. Je moet niet dingen erop zetten die je nooit hebt gedaan. Maar als je een beetje all around bent, zouden we adviseren om je profiel op de functie aan te passen. Dan heb je een grotere kans.

Bereid je goed voor het gesprek

Als je eenmaal op een gesprek wordt uitgenodigd, ben je natuurlijk erg enthousiast maar ook bloednerveus. Om ervoor te zorgen dat je niet erg nerveus wordt voor het gesprek, kan je je natuurlijk voorbereiden. Je kan alvast een aantal vragen bedenken die ze aan je gaan stellen. Daarom is het goed om de functiebeschrijving erbij te hebben en daarop je vragen te formuleren. Zo weet je een beetje wat er op je afkomt.

Wees vooral jezelf

BIj het gesprek voor een bepaald soort werk, is het belangrijk om te onthouden dat je vooral jezelf blijft. Als jij je gaat gedragen zoals zij willen, dan word je niet blij van je baan. Daarom kun je beter jezelf zijn, en als ze dat niet zoeken dan is het hun schuld. Kortom, wees altijd eerlijk en jezelf, dat is het belangrijkste aan een leuke baan.

 

http://werk-en-opleiding.nl