Wannagive
Image default
Bedrijven

Op de kunstacademie een stage vinden

De kunstacademie is één grote, lange (en soms vermoeiende) zoektocht naar wie jij bent als maker. Eén van de grootste fouten die in het systeem van de kunstacademie zitten is dat je werk erg subjectief wordt beoordeeld, ondanks mogelijke richtlijnen die worden gesteld vanuit de overheid. Daarnaast krijg je maar weinig ervaring met echte opdrachten, tot je een stage kunt beginnen.

Stage autonoom

Ga je als autonoom kunstenaar aan de slag, dan is je stage vaak wat losser dan in andere richtingen. Voor een stage als autonoom kunstenaar kun je proberen een bestaand kunstenaar te vinden die je een tijdje mee wilt laten lopen,                 maar kun je ook te maken krijgen met internationale uitwisselingen en groepsateliers. Samenwerkingen en eigen processen staan hierbij voorop.

Stage design

Bij grafisch ontwerp krijg je te maken met een stage design. Een stage design is vooral gericht op praktijkopdrachten waar je in dienst van een ontwerpbureau aan de slag kunt gaan. Denk hierbij aan het maken van huisstijlen, logo’s, reclame campagnes, en meer. Omdat design vrij breed is, kan het zijn dat zulk soort uitingen niet bij jou passen. Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een plek waar jij je wel thuis voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stage concept design die eigenlijk voor een game artist bedoeld is.

Stage illustratie en overige

Illustratoren op de academie beginnen vaak hun eigen bedrijfje al als stage. Dit kan vaak ook bij de andere richtingen trouwens, zoals fotografie. Een eigen bedrijfje kan je alvast alles leren wat je normaal na school zou gaan doen. Maar als je toch eventueel een illustrator of animator kan vinden om bij in de leer te gaan, dan is dit zeker aan te raden! Mensen met ervaring kunnen je altijd makkelijker dingen bijleren dan wanneer je zelf het wiel opnieuw probeert uit te vinden.

https://fiks.nl/stage/ui-ux-design/