Wannagive
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet een SEO specialist?

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist huur je in de meeste gevallen in om meer klanten naar jouw website of webshop te lokken.SEO is de afkorting van de Engelse term ‘Search Engine Optimization’ wat in het Nederlands Zoekmachine optimalisatie betekent. Bijna iedereen in Nederland gebruikt daarbij Google, maar gelijktijdig verbeter je het ook voor andere zoekmachines zoals bijvoorbeeld een Bing die de laatste tijd steeds meer aan het groeien is wereldwijd gezien. 

De specialist gebruikt tools om bijvoorbeeld te onderzoeken welke termen bij jouw producten of diensten passen. Daarnaast kijken zij daarbij ook naar de concurrentie en maken ze een inschatting waarmee jij nog zou kunnen scoren op het internet. Vaak kiezen ze voor langere zoekwoorden met een lager zoekvolume omdat je hier ook de juiste doelgroep mee aanspreekt. Bovendien kan jou budget niet op tegen dat van internationale bedrijven en je zult dus ook ergens een start moeten maken. Pas daarna wordt er gekeken of het ook mogelijk is om op de bekende termen te scoren, maar dat is lang niet in alle gevallen mogelijk. weCare Media is daar eerlijk en transparant in, want er zijn genoeg andere marketingbureaus die loze beloftes maken. Dit is ook het punt waarop wij ons onderscheiden.

Waarom is zoekmachine marketing belangrijk?

De zoekmachines hebben met regelmaat een update om de ervaring voor mensen zo optimaal mogelijk te maken. Hierbij kijken ze niet alleen naar de termen, maar ook naar de informatie. Het is belangrijk dat je zowel een korte als een grote omschrijving hebt. Met de grote omschrijving voeg je waarde toe aan de zoekmachine, maar met de korte omschrijving kan een klant snel besluiten om iets wel of niet te gaan kopen. De tijd dat zoekmachines alleen op woorden letten is voorbij, ze willen vooral bereiken dat de klant meteen het juiste product vindt en dit dus ook snel kan bestellen.

Bovendien zien we de laatste jaren ook veel trends en daar moet je ook direct op inhaken. Zodra iets viral gaat blijft het altijd de vraag of dit voor een dag, maand of jaar is. Maar als je snel daarop inhaakt, bereik je ook echt die extra klanten. Als ondernemer heb je hier vaak geen tijd voor, vandaar dat zij hiervoor een SEO specialist inhuren.