Wannagive
Image default
Gezondheid

Mag je sporten als je bloeddrukverlagers inneemt?

Er zullen ongetwijfeld mensen rondlopen met de vraag of ze mogen sporten wanneer ze natuurlijke bloeddrukverlagende middelen innemen. Het is inmiddels al verschillende keren onderzocht en bewezen dat sporten op regelmatige basis  voor een lagere bloeddruk zorgt.  Indien u gebruikt maakt van bloeddrukverlagers kan u  na een tijdje te sporten de  hoeveelheid bloeddruk verlagende middelen  die u inneemt verminderen en uiteindelijk volledig mee stoppen.

 Voor het tegelijkertijd sporten en innemen van natuurlijke bloeddrukverlagers moet je jezelf eerst informeren. Er zijn natuurlijk verschillende soorten bloeddrukverlagers die op verschillende manieren werken waarbij sommige invloed kunnen hebben op uw prestaties.  

 Diuretica is een bloeddrukverlager die men veel voorschrijft. Met innemen van Diuretica en tegelijkertijd sporten moet men zorgen dat men genoeg vocht in het lichaam aanwezig heeft want Diuretica zorgt  dat er extra vocht uitgeplast word.  Hierdoor kunnen jou sport prestaties duidelijk verminderen, daarom is het dus aan te raden zowel tijdens dat je aan het sporten als erna voldoende water te drinken.

Ook zorgt Diuretica voor extra uitscheiding van kalium. Dit kan zelfs tot ernstige gevolgen lijden.  Als eerst kunnen je prestaties omlaag gaan en vervolgens kan dit zelfs lijden tot hartritmestoornissen. Ook heb je nog bètablokkers die bedwingen de hartslag wat ook ervoor zorgt dat  je prestaties verminderen waarbij dit vooral de prestaties van duursporters zal verminderen.

Voor Sporters die prestaties moeten behalen  is het dus niet aan te raden om bloeddrukverlagers in te nemen. Daarom is de beste raad om eerst langs je huisarts te gaan  of zij geen alternatieven hebben voor bloeddrukverlagers waardoor jou prestaties nog altijd maximaal blijven.   Er bestaan genoeg alternatieven die bloeddrukverlager kunnen vervangen entoch nog altijd het maximale uit je sport te behalen.  Voor het bestellen van bloeddrukverlagers bestaan er tegenwoordig genoeg online aanbieders voedingssupplementen die jou product aan huis leveren.

http://www.oligo-pharma.nl/