Wannagive
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Laatst zag ik een reclame van een incassobureau op tv voorbij komen. De reclame wekte bij mij heel veel vragen op, het werd mij namelijk niet echt duidelijk wat ze nou precies voor diensten verlenen. Vandaar dat ik op het internet ben gaan zoeken wat ze nou precies doen.

Incassobureau

Het is op zich wel logisch dat het incassobureau zich bezig houdt met het incasseren van schulden van debiteuren. Dat wist ik natuurlijk ook wel toen ik ging zoeken op het internet, echter was de reclame zo onduidelijk dat ik enigszins het vermoeden had dat ze misschien ook wat anders doen. Dat bleek dus niet het geval te zijn, ze houden zich bezig met het incasseren van schulden. Ik zie wel vaker tv-reclames waarbij ik mij echt afvraag wat het bedrijf doet, of hoe stom mensen kunnen zijn om een bepaalde reclame te maken.

Slechte reclame

Dit incassobureau had ook een hele onduidelijke reclame, waarin het niet duidelijk werd dat het hier ging om een bedrijf dat geld incasseert van debiteuren. Zulke reclames zijn nogal verwarrend, maar het kan altijd erger. Vooral de nagesynchroniseerde reclames van schoonmaakmiddelen roepen ergernis in mij op. Ik snap niet dat een bedrijf ervoor kan kiezen om zo’n reclame op tv te laten zien, het wekt natuurlijk alleen maar ergernis op. Aan de andere kant is dat ook wel deels de achterliggende gedachte. Doordat ik mij stoor aan die reclame, onthoud ik het wel en wordt ik de volgende keer tijdens mijn aankoop wel beïnvloed.

Heineken

Ook al kan de achterliggende gedachte van zo’n vervelende reclame wel zijn dat het bij mensen blijft hangen, alsnog snap ik niet dat bedrijven het doen. Het is beter om een grappige of leuke reclame te maken die bij iedereen blijft hangen en waar iedereen over praat. Een bedrijf dat dat altijd erg goed doet is Heineken, het gebeurt niet vaak dat zij een reclame hebben die door de Nederlandse maatschappij wordt afgebrand.

 

https://incassoadvocaten.nl/