Wannagive
Image default
Bedrijven

Ik wil beginnen met een water dieet

Ik wil beginnen met een water dieet

Ben jij niet al te sportief en wil je toch graag aan een dieet beginnen? Een manier om dit te doen is door een water dieet te volgen. Het is een van de nieuwste ideeën op het gebied van afvallen. Binnen dit dieet drink je alleen maar water de hele dag door om hier alle benodigde voedingsstoffen uit te halen. Om meer inzicht te geven over de mogelijkheden binnen dit dieet zullen wij even wat uitleggen in deze blog.   

 

Wat houdt een water dieet in

Het water dieet vertelt eigenlijk in de naam al wat het inhoudt. Je drinkt namelijk alleen maar water om je lichaam te voeden. Toch heeft een lichaam voedingsstoffen nodig om alles gezond te houden, doordat er calorieën verbruikt moeten Om dit probleem op te lossen zal het lichaam daarom lichaamsvet gaan gebruiken om hier energie uit te winnen in plaats van uit het voedsel. Je moet hierdoor wel veel water drinken, maar uiteindelijk zal je lichaamsgewicht afnemen.

Welke invloed heeft een water dieet

Het is alleen een redelijk gevaarlijk dieet, doordat je puur afhankelijk bent van deze functie van het lichaam. Ook moet je zoveel water nuttigen dat dit ervoor kan zorgen dat je een watervergiftiging oploopt en dit is alles behalve prettig. Een watervergiftiging ontstaat wanneer het zoutgehalte in de nieren te laag is door de grote hoeveelheid aan vloeistof. Dit kan uiteindelijk voor een flinke beschadiging zorgen in de nieren. Er wordt daarom ook met veel aandacht vermeld dat je niet meer dan vijf liter water per dag moet innemen.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/