Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Hogere marktwaarde betekend hogere hypotheek krijgen bij voldoende inkomen

Hoeveel hypotheek jij kan krijgen heeft te maken met jouw inkomen en de waarde van je droomhuis. De grootste fout die dagelijks gemaakt wordt is het berekenen van je maximale hypotheek op inkomen. Ook hypotheekadviseurs en banken gaan vaak te kort door de bocht. Vaak wordt er wel verteld dat het afhankelijk is van de woning maar consequenties blijven onduidelijk.

Voorbeeld van foute aanname maximale hypotheek

Josine en Irma, twee zusjes kochten een huis in Veenendaal Oost voor € 650.000,-. Het huis stond te koop voor € 525.000,- k.k. Beiden zusjes brachten een bod uit van € 610.000,-. Als je maximaal € 650.000 kan lenen dan zal dit toch ook wel geen probleem geven toch?

Helaas! Taxatie achteraf bleek € 475.000 te bedragen. Verkopers zijn vrij om te vragen wat ze willen. Vraagprijs is geen taxatiewaarde. Door nu een hoger bod te doen dan de vraagprijs was de maximale hypotheekhoogte van de zusjes gedaald naar € 475.000. Hierdoor moesten de zusjes € 135.000 aan eigen geld  betalen.

Afwijzing van bank

Hypotheek werd door de bank afgewezen. Ze hadden geen eigen geld voldoende. Het probleem met een huis kopen los je niet op met een maximale hypotheekberekening via internet. Zonder kennis van woningwaarde kan je geen bod uitbrengen. Lexwonen.nl helpt kopers met hoger bieden en een maximale hypotheekberekening. Lukt het niet om een woning te kopen? Een huis kopen met 4 personen wellicht handig alternatief?

Samen met ouders een huis kopen

Hypotheek met 4 personen berekenen

Met 3 of 4 personen in 1 hypotheek kan ook. Hypotheek berekenen Lexwonen.nl is de trend van de komende jaren. Omdat je ook met 2 personen lastig kan kopen gebeurd het steeds van dat kind met ouders een huis koopt. Lexwonen.nl berekend hypotheek met ouders.

Huis kopen met vrienden

Met vrienden samen in 1 hypotheek is ook de trend van de komende jaren. Lexwonen berekend hypotheek met vrienden tot maximaal 4 personen. Ook hier geld dat alle vrienden onder een dak moeten wonen. Als je samen met vrienden koopt kan je ook veel hogere hypotheek krijgen. Ruim wonen met 3 of 4 vrienden wordt geregeld door Lexwonen.nl.

Bkr verlaagt je maximale hypotheek

Slechts 5% van onze klanten onderzoekt of er iets in de bkr staat over hun betalingsverplichtingen. Bkr verlaagt je maximale hypotheek aanzienlijk. Bkr registreert of je rood mag staan, of er een mobiel lease abonnement is en overige kredieten. Ongeveer 6 keer de bedragen in de BKR kan u minder aan hypotheek krijgen. Lukt het helemaal niet om een huis te kopen? Het ouderlijk huis kopen is een oplossing.

Huis van ouders kopen

Ouderlijk huis kopen via Lexwonen zijn dagelijkse werkzaamheden welke verband houden met de koopakte, schenkingen en hypotheekaanvraag. Je leest daar alles over goedkoper ouderlijk huis kopen en wanneer je schenkbelasting moet betalen. Ook staat daar vermeld hoe de koopakte minimaal er uit moet komen te zien.

Het is niet de hoogte van de marktwaarde maar de WOZ-waarde die leidend is voor de fiscus en de schenkbelasting. Wil jij weten hoeveel hypotheek via lexwonen mogelijk is? Bereken dan snel hoeveel je kan lenen op basis van inkomen en marktwaarde. LexWonen is landelijk erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur, werkend met taxateurs en notarissen uit geheel Nederland.