Wannagive
Image default
Gezondheid

Fysieke en intellectuele gezondheid

Goede lichamelijke gezondheidsgewoonten door voeding, lichaamsbeweging en passende gezondheidszorg vormen de lichamelijke dimensie van welzijn.

Lichamelijk welzijn bevordert een goede verzorging van ons lichaam voor een optimale gezondheid en functioneren. Het bevordert het evenwicht tussen lichamelijke activiteit, voeding en geestelijk welzijn om je lichaam in topconditie te houden.

Naarmate je je bewust wordt van je lichamelijke gezondheid, ben je in staat elementen te identificeren waarin je succesvol bent en ook elementen die je zou willen verbeteren.

Waarom is lichamelijk welzijn belangrijk?

Lichamelijke Welzijn moedigt ons aan voor ons lichaam te zorgen door lichamelijke activiteit, goede voeding, en een sterke geest.

De weg naar lichamelijk welzijn

Inzicht in de lichamelijke gezondheid van je lichaam is van cruciaal belang om evenwichtig lichamelijk welzijn te ontwikkelen. Als je de route naar lichamelijk welzijn bewandelt, leer je begrijpen hoe je lichaam lichamelijk presteert en kun je dat in verband brengen met hoe je je geestelijk voelt. Lichamelijk welzijn moedigt principes van goede gezondheid en kennis aan, die gedragspatronen beïnvloeden die tot een gezonde levensstijl leiden.

Lichamelijke activiteit

Lichamelijk actief zijn is essentieel om je lichaam in topconditie te houden. Een paar bewezen voordelen van lichamelijke activiteit zijn versterkte botten en spieren, minder kans op ziekten en beroertes, en meer energie.

Hier zijn wat vragen om over na te denken:

Doe je regelmatig aan lichaamsbeweging wanneer je maar kunt, en maak je het leuk?

Heb je “sluiproutes” genomen om te bewegen, zoals verder weg van de winkel parkeren en de trap nemen in plaats van de lift of roltrap?

Heb je je optimale Body Mass Index vastgesteld en ben je begonnen er naar toe te werken, dag voor dag?

Laat je lichaam af en toe ook eens genieten door middel van treatments ceylon en treatments uyuni.