Wannagive
Image default
Bedrijven

Een carport op maat laten maken

Een carport op maat is een ideale plek om voertuigen onder te stallen. Dit kan een auto zijn, maar ook fietsen, scooters en motoren. Een carport beschermt jouw voertuigen tegen invloeden van het weer. Zo blijft de lak beschermt en onaangetast. Ook vogelpoep kan zo niet de lak beschadigen.

Carports worden ook vaak gebruikt om aanhangers, caravans, vouwwagens en campers onder te stallen. Deze worden namelijk niet elke dag of elke week gebruikt. Zo heb je dus een plek voor de opslag van deze objecten.

De carport door de jaren heen

Een carport op maat is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk omdat steeds meer huishoudens over een tweede auto beschikken. Omdat er op straat maar meestal plek is voor één auto, is een carport een ideale oplossing.

Ook wordt een carport steeds vaker gebruikt als veranda. Dan moeten er wel geen voertuigen onder staan. Het is een ideale plek als gedeelte van een tuin- of buurtfeest. Je staat er ook droog en je kunt er onder barbecueën.

Kies voor een houten carport

Een houten carport ziet er rustgevend en natuurlijk uit. Het straalt een bepaalde warmte uit. Veelal wordt er gebruik gemaakt van kwalitatieve houtsoorten, zoals eiken of douglas. Je kunt er voor kiezen om de houten carport onbehandeld of behandeld te laten bezorgen. Een behandelde houtsoort is wel beter beschermd tegen schimmels en andere rottingsprocessen. Dit doe je door het te impregneren. Je zult alsnog binnen een jaar het hout moeten beitsen om de carport voor de komende 5 jaar te beschermen.

https://handelsondernemingkirkels.nl/carport-op-maat/