Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn dé woontrends van 2022

Ondanks dat 2022 al bijna vier maanden van start is, betekent dat niet dat je niet meer jouw huis nog een make-over kan geven op basis van de laatste trends. Want de trends van dit jaar zijn ook weer té leuk om niet toe te passen in jouw woon- of slaapkamer als je toe bent aan wat nieuws. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en wie weet kun jij dit weekend nog aan de slag!

Kleurentrends

De natuur speelt al een tijdje een rol in ons interieur en dat zal nog een lange tijd zo blijven. Histor heeft dan ook de kleur ‘Olive Spring’ uitgeroepen tot de kleur van 2022. Deze groente tint staat symbool voor de natuur en wat het onder andere heeft gebracht in tijden van corona. Flexa heeft de kleur ‘Bright Skies’ verkozen tot de kleur van 2022. Dit is een luchtige en lichte kleur blauw. Flexa heeft gekozen voor deze kleur om ons na een sombere periode weer op te fleuren en een nieuwe start te maken.

Woontrend #1: Wabi Sabi

Als je de Japanse stijl combineert met Scandinavische elementen, dan krijg je een zen interieur. De stijl straalt eenvoud, rust en stilte uit. Het laat de schoonheid van het alledaagse zien. Volgens de Japanners is het dan ook geen woontrend maar en levensfilosofie. Wees niet bang om verschillende elementen met elkaar te combineren, het draait namelijk om het bewonderen van de schoonheid van imperfectie.

Woontrend #2: Retro 70’s

De 70’s stijl kwam eerst terug in de modewereld, maar komt nu ook terug als trend op het gebied van interieur. Het hoeft zeker niet meer zo gek als vroeger, maar een sprankje retro toevoegen fleurt je huis al enorm op. Denk aan het gebruik van de kleur oranje, stoffen zoals velvet en goudkleurige woonaccessoires.

Woontrend #3: Ronde vormen

De laatste woontrend waar we je sowieso kennis mee willen laten maken is het toevoegen van ronde vormen in je huis. Het gaat om het doorvoeren van organische materialen, waarvan ronde vormen het verlengde zijn. Het hoeft hierbij niet alleen te gaan om een ronde vaas of tafel, maar denk zelfs aan een bank die rond is. Door deze ronde vormen te combineren met zachte stoffen, creëer je een huis waar je je veilig en vertrouwd kan voelen. Heb je al een ronde stoel maar nog geen zachte stof? Dan hoef je niet een nieuwe stoel te kopen. Je kunt dit al snel en gemakkelijk veranderen met stoelhoezen!

https://bankhoesdiscounter.nl/collections/stoelhoezen