Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn 3 redenen om te gaan voor een van de elementenbank

Een ander woord voor elementenbank is modulaire banken, waarbij de naam eigenlijk het principe al verraadt. Het gaat namelijk om banken die uit verschillende onderdelen bestaan en waarbij de elementen los van elkaar verplaatst kunnen worden. Het typische aan dit soort banken is dat de onderdelen ook los van elkaar kunnen staan. De zijkanten van elk element van de bank is afgewerkt, waardoor deze er ook mooi uit ziet. De meesten staan op pootjes waardoor ze eenvoudig te verschuiven zijn. Omdat dit type bank zo praktisch is, staan hieronder 3 redenen waarom jij er ook één moet aanschaffen.

Een elementenbank is wendbaar

Je kunt de woonkamer opstelling eenvoudig aanpassen als je gebruik maakt van een elementenbank. Zo kun je als je meerdere mensen op bezoek hebt eenvoudig de elementen anders plaatsen zodat er meer ruimte ontstaat. Niet iedereen hoeft dan op één bank op een kluitje te zitten, maar er kan voor iedereen een eigen plekje gecreëerd worden. Als iedereen weer naar huis is kun je er één bank van maken voor het hele gezin om knus bij elkaar te zitten. Vaak zit er een hocker bij die je zowel aan kan laten sluiten als los kan plaatsen, waardoor je er door middel van een groot dienblad ook een kleine salontafel van kunt maken.

Raak nooit meer uitgekeken op je woonkamer

De modulaire bank geeft je ook de mogelijkheid om je woonkamer eindeloos anders in te delen. Zo raak je er nooit op uitgekeken. Bij veel standaard banken zit je vast aan een bepaalde hoek of aan een bepaalde vorm, maar bij de elementenbank is dat niet het geval. Zo kun je er een L-bank van maken en deze links- en rechtszijdig wisselen als je de woonkamer anders indeelt. Zo kun je ervoor kiezen om in de winter een andere indeling te gebruiken dan zomers, zonder dat je een hele bank hoeft te vervangen. Of voor enkele liefhebbers zelfs elk seizoen. Zo kun je eindeloos gebruik maken van je bank, zelfs na een verhuizing waarbij de kamer vrijwel altijd een andere vorm heeft. Met een paar kleine aanpassingen en verandering van accessoires creëer je zo een nieuwe woonkamer.

Een elementenbank kan bestaan uit meerdere kleuren en stoffen

Normaliter kies je één kleur en stof uit voor je bank of hoekbank, omdat dit één geheel en vormt. Het voordeel van een elementenbank is dat je ervoor kunt kiezen om meerdere kleuren en stoffen te gebruiken. Allemaal natuurlijk afhankelijk van jouw wens en jouw interieur. Doordat je verschillende kleuren en stoffen gebruikt krijg je een speels effect en kun je dit met elkaar mixen of juist een ‘hoekje’ creëren waarbij twee elementen bij elkaar horen en twee andere elementen ook weer. Ook dit is een van de redenen waarom mensen niet snel uitgekeken raken op dit type banken. Als je gaat voor een tijdloze stijl op het gebied van kleur en stof kun je eindeloos variëren op woonstijl en met visite voor iedereen zijn eigen plekje maken.