Wannagive
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een waterontharder voor het milieu

 

Het is een onomstootbaar feit, maar in kraantjeswater is er kalk aanwezig. De hoeveelheid verschilt van plaats tot plaats in Nederland. Gelukkig bestaan er zogenaamde waterontharders die de kalk eruit filteren waardoor het water ‘zachter’ wordt. Om een lang verhaal kort te maken. Een waterontharder vermijdt kalkaanslag aan verschillende huishoudapparaten. De vraag luidt of een waterontharder in Tilburg ook goed is voor het milieu?

Kan je bij je thuis een steentje bijdragen aan het milieu

De dag van vandaag is het gespreksonderwerp nummer 1: duurzaam. Misschien heb je je de vraag al eens gesteld hoe je bij je thuis een bijdrage kunt leveren aan het milieu. De kans bestaat dat je er al heel onbewust mee bezig bent zonder het zelf heel goed te beseffen. Denk maar op het eerste zicht aan het aankopen van duurzame producten of maak je gebruik van duurzame groene energie. Of als je weggaat zet je de verwarming een paar graden lager. Als je met de hogergenoemde bijdragen al bezig bent, ben je al goed op weg om het milieu een handje te helpen. Een waterontharder aanschaffen, is nog zo’n huishoudapparaat dat een positief effect heeft op het milieu.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee dankzij waterontharder

Als je een waterontharder in huis haalt, koop je een tool die je huis verduurzaamt. Als je minder kalkaanslag hebt, zal je de apparaten minder snel schoon moeten maken en heb je minder chemische middelen nodig om schoon te maken. Reinigingsmiddelen die over het algemeen in de riool worden gedumpt. Water ontharden biedt heel veel voordelen en zijn het milieu gunstig gezind. Twee schoolvoorbeelden om dit te bewijzen:

  • Huishoudapparaten gaan langer mee

Huishoudelijke apparaten gaan ongetwijfeld langer mee zonder kalkaanslag. Op die manier moet je geen nieuwe huishoudtoestellen aankopen omdat ze defect zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat de apparaten minder lang moeten opwarmen wanneer er geen kalkaanslag wordt vrijgesteld. Dat scheelt een hele slok op een borrel in je portemonnee. In sommige gevallen verlaag je de energiefactuur met meer dan 20 procent. Denk maar aan de afwas- of wasmachine.

  • Besparen op flesjes water

Flesjes water in de supermarkt kopen vinden de meeste Nederlanders het lekkerste. Maar met een waterontharder bijvoorbeeld hoeft dit niet meer het geval te zijn. Het water dat uit de kraan komt, smaakt misschien lekkerder dan een flesje aangekocht water. Bovendien gaat zo’n duurzame waterontharder rond de 15-20 jaar mee. Reken zelf maar eens uit hoeveel je gaat sparen op de aankoop van plastic flesjes.