Wannagive
Image default
Aanbiedingen

De top drie voordelen van een EPDM dak

De top drie voordelen van een EPDM dak

Is jouw dak toe aan vervanging en twijfel je nog over wat je er op gaat leggen? Dan ben je op de juiste plek gekomen. In deze blog lees je alles over EPDM daken, welke voor- en nadelen deze bieden en kom je erachter of het bij jou past. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Altijd waterdicht

Waterschade in uw woning is heel vervelend, vooral wanneer dit door een lek komt. Uw huis moet veilig voelen. Het is daarom belangrijk dat uw dak niet lekt. Het komt bij dakpannen nog regelmatig voor dat er lekken ontstaan. Dit komt onder andere doordat het dak niet een geheel vormt. Een van de grootste voordelen aan een EPDM dak is dat deze uit een en hetzelfde stuk gemaakt zijn. Aangezien het hele dak dus een grote waterdichte rubber folie is wordt de kans op lekken vrijwel nihil. Er zitten geen naden of gaten in het dak waar water doorheen kan, en dus is uw dak mooi waterdicht. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken om lekken en zit u zelfs met de heftigste regen lekker droog!

Lange levensduur

Een EPDM dak gaat over het algemeen best lang mee. Zeker in vergelijking tot andere soortgelijke daken. Dit komt grotendeels door de hoge mate van elasticiteit. Hierdoor is het dak bestendig tegen de meest extreme weersomstandigheden. Dankzij de elastische werking van het dak ontstaan er eigenlijk bijna nooit scheuren in het materiaal. Hierdoor is het dak zeer betrouwbaar. Het dak is ook zeer bestendig tegen UV straling, waardoor het niet snel uitdroogt en zijn elastische werking behoudt.

Ideale keuze voor renovatie

Een EPDM dak is eigenlijk wel de ideale keuze voor de renovatie van uw dak. Het is ongelofelijk maar de EPDM folie kan gewoon over uw, ook wanneer deze beschadigd is, bestaande roofing. Het is zelfs zo dat uw bestaande roofing kan dienen als dampscherm. Hierdoor werkt het eigenlijk als isolering.

 

https://www.epdm-tigt.nl/