Wannagive
Image default
Dienstverlening

De stress voor de schoolfoto

Iedere ouder kent het wel, aan het begin of aan het einde van het jaar de schoolfoto. Je wilt je kind toch er het mooiste opzetten, want ja het is toch een moment om vast te leggen. Je wilt ervoor zorgen dat je kind de haren goed heeft zitten en leuk aangekleed is. Maar hoe zorg je er nu voor dat de stress van de schoolfoto minder wordt bij jou als ouder? Wij hebben het voor je uitgezocht en nemen je mee in onze tips! Nieuwsgierig geworden, lees dan vooral verder!

Voorbereiding

Het klinkt misschien heel raar, maar voorbereiding is the key. Je wilt namelijk niet op de dag zelf nog moeten uitzoeken welke kleren je ze wilt aandoen. Hoe wil je de haren hebben zitten? Dat is beter om al van te voren uit te zoeken. De datum voor de schoolfoto wordt vaak op tijd bekend gemaakt, hier kun je dan al op vooruit plannen. De voorbereiding kan ervoor zorgen dat de ochtend van de schoolfoto een stuk beter verloopt dan normaal.

Vrede

Waarschijnlijk denk je huh vrede? Hoe hoort deze nu thuis in deze blog? Nou, als ouder zul je moeten leren om er vrede mee te hebben dat een schoolfoto niet altijd gaat zoals je wilt. Het kan namelijk best zo zijn dat je kind op de dag zelf nog valt en zijn of haar broek scheurt. Dit zijn dingen waar je als ouder geen invloed op hebt. Het is daarom belangrijk om ook aan jezelf te denken en je niet onnodige stress gaan opleggen.

Zorg dus voor een goede voorbereiding voor de schoolfoto, dan zal echt wel alles goed komen. En heb vrede mee dat er factoren zijn waar je geen invloed op hebt!

https://www.schoolfoto.nl/