Wannagive
Image default
Bedrijven

De beste huidverzorging

Welke producten er gebruikt moeten worden voor een optimale huid is natuurlijk voor iedereen anders. Wat een goed product is, is afhankelijk van je huidtype, eventuele huidproblemen en het bedrag dat je wil besteden aan verzorging. Wel is het belangrijk dat je onderzoek doet naar de juiste huidverzorging voor jouw huid, aangezien een verkeerd product huidproblemen kan veroorzaken of verergeren.

Huidverzorging per huidtype

  • Normale huid

Een normale huid heeft geen vette of droge delen en de poriën op je huid zijn klein. Ook zijn er geen vertoningen van verstoppingen of mee-eters te zien. Bij dit type huid is het van belang om vochtverlies tegen te gaan en dus hydraterende producten te gebruiken.

  • Droge huid

Bij een droge huid zijn er geen vette delen en ziet de huid er ook droog uit. De huid kan strak aanvoelen en daarbij ontstaan roodheid, irritaties en schilfers op je huid. Het is belangrijk om bij dit type huid producten met irriterende ingrediënten, zoals alcohol te vermijden.

  • Vette huid

Een vette huid heeft vette delen of is geheel vet, waarbij poriën goed zichtbaar zijn. Doordat een vette huid veel talg produceert gaat je huid glimmen en raken poriën verstopt. Bij dit huidtype is het belangrijk om een goede reiniger te gebruiken en de huid goed te hydrateren met een crème speciaal voor de vette huid.

  • Gemengde huid

Dit huidtype bestaat uit zowel een droge als een vette huid. Vaak is de zogeheten T-zone (voorhoofd, neus en kin) vet, waar andere delen van de huid droog aanvoelen. Ook bij dit huidtype is hydratatie belangrijk. Gebruik voor de T-zone producten voor een vette huid en voor de andere delen producten voor een normale tot droge huid.

Natuurlijke gezichtscrème

Het zoeken naar de juiste huidverzorging vereist ook om te letten op de ingrediënten van deze producten. Zo zijn ingrediënten die vermeden moeten worden onder andere zogeheten sulfaten en parabenen. Andere ingrediënten waarop je de ingrediëntenlijst moet controleren zijn propyleenglycol, lanoline, maar ook parfum en alcohol.

Om onder andere huidirritaties, verstoppingen of zelfs hormoonverstoring te voorkomen kunnen het beste natuurlijke verzorgingsproducten gebruikt worden. Een voorbeeld van een natuurlijk product is natuurlijke gezichtscrème, zoals dag- en nachtcrème. Een natuurlijke gezichtscrème helpt bij het behalen van het beste resultaat voor je huid door hydratatie en het voeden van de huid.

Gezichtscrème