Wannagive
Image default
Beauty en verzorging

Dameshorloges, welke kies je?

Dameshorloges, welke kies je?

Ben je op zoek naar een nieuw dameshorloge of wil je een horloge cadeau doen aan je vriendin, vrouw of moeder? 
Tegenwoordig bestaat er een enorm uitgebreide collectie dameshorloges. Doordat er zoveel soorten horloges bestaan is het soms lastig te kiezen welke je wilt. In dit artikel zet ik de soorten dameshorloges voor je op een rij, hopelijk helpt dit je in je keuze!

Functioneel of accessoire?

Ten eerste moet je bedenken voor welke reden je een horloge wilt. Wil je een functionele of draag je het meer als accessoire? Of natuurlijk allebei dat kan ook. Voor veel vrouwen heeft een horloge namelijk naast een functioneel doel (om de tijd bij te houden) ook het doel als mode accessoire. Polshorloges zijn dan ook uitgevonden als sieraad voor vrouwen. Dameshorloges komen in veel verschillende stijlen en prijsklassen.  

Soorten uurwerken

Er zijn verschillende soorten uurwerken. Het uurwerk is een mechanisme in het horloge die ervoor zorgt dat de wijzers bewegen en hierdoor de tijd nauwkeurig wordt aangegeven. De meest voorkomende uurwerken zijn Quartz, automatisch en Solar horloges.

Quartz horloges
Bij een Quartz horloge zorgt een batterij ervoor dat deze werkt. Het uurwerk bevat kristal dat trilt op een bepaalde frequentie. Door middel van deze trillingen wordt de tijd nauwkeurig aangegeven. Voordeel van dit type horloge is dat deze heel precies is en weinig onderhoud en service nodig heeft.  Alleen dat de batterij leeg kan. Maar vaak gaat een batterij wel een aantal jaar mee. 

Automatische horloges
Dit type horloge werkt door middel van beweging. Als het horloge beweegt draai het mechanisme en hierdoor wordt er een veer opgewonden. Deze veer zorgt er weer voor dat de tijd wordt aangegeven. In automatische horloges is dus geen batterij nodig. Maar als er een tijdje geen beweging is (z’on 2 dagen) dan gaat het horloge stil staan. Dit type uurwerk is wel erg duurzaam en milieuvriendelijk, omdat hier geen batterij voor gebruikt wordt. 

Solar horloges
De naam zegt het al, dit type horloge maakt gebruik van zonne energie. Door een klein zonnecelletje wordt de zonenergie omgezet in elektriciteit.  En dit wordt vervolgens opgeslagen in een oplaadbare batterij in het horloge. Het horloge moet wel blootgesteld worden aan licht (dit kan zonlicht en kunstlicht zijn).  Dit type horloge is ook milieuvriendelijk. De batterij hoeft namelijk nooit te worden vervangen. 

Naast verschillende uurwerken heb je natuurlijk qua modellen ook heel veel keuze. Zo zijn er zilverkleurige, goudkleurige en rosekleurige horloges op de markt. Vaak kiezen vrouwen de kleur waar zij ook andere sieraden van dragen, zodat het een mooi geheel vormt. 

 

 

https://www.trendjuwelier.nl/horloges/dames/