Wannagive
Image default
Gezondheid

Chiropractie. Ken u de voordelen van deze techniek

Pijn in de onderrug, nek en schouders is zeker iets dagelijks. Het probleem ontstaat wanneer verwondingen overgaan in chronische pijn die snel ingrijpen en herstel van de situatie vereist. Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen hulp in de alternatieve geneeskunde, waaronder chiropractische zorg.

Manuele behandeling van de wervelkolom was reeds bekend in het oude Egypte en Griekenland, en de moderne chiropraxie kreeg vorm in de Verenigde Staten en kwam letterlijk “uit de handen” van Daniel David Palmer, die geloofde dat manuele manipulatie van de wervelkolom kon helpen bij de behandeling.

Chiropractie houdt zich tegenwoordig bezig met de diagnose, behandeling en preventie van beschadigingen van het bewegingsapparaat, met name van de wervelkolom, en gaat ervan uit dat deze beschadigingen via het zenuwstelsel het hele lichaam beïnvloeden.

 

Hoe chiropractische behandeling wordt uitgevoerd

Eerst voert de chiropractor Bennekom een onderzoek uit om te beoordelen of de persoon geschikt is voor de soort therapie. Hij onderzoekt ook de röntgenfoto’s of orthopedische, neurologische en functionele tests van de patiënt en maakt dan een behandelingsplan.

Het aantal sessies en de hersteltijd zijn afhankelijk van elke persoon. In sommige gevallen gaat het alleen om een symptomatische verandering, wanneer we bijvoorbeeld van de pijn af willen. In het geval van functionele veranderingen, streeft de chiropractor Bennekom naar een aanzienlijke verbetering. Natuurlijk is het veranderen van de situatie een langer proces.

Elke chiropractische sessie stimuleert de hersenen, dat wil zeggen, het centrale zenuwstelsel. Als gevolg daarvan worden ook storingen opgeheven, is de doorstroming beter en functioneert het lichaam beter op alle niveaus. De taak van chiropraxie is dus het optimaal laten functioneren van het centrale zenuwstelsel.

 

Voor welke problemen is chiropractie geschikt?

Chiropractie werkt in op het centrale zenuwstelsel, wat betekent dat het invloed heeft op het hele lichaam. Anders kunnen we niet zeggen dat chiropraxie ziekten geneest, maar als het lichaam beter werkt, is er een grotere kans op zelfgenezing.

Met behulp van de manoeuvres die door de chiropractor Bennekom worden uitgevoerd, zal ons lichaam het evenwicht gemakkelijker kunnen herstellen. Mensen wenden zich meestal tot chiropractors voor lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Men moet echter in gedachten houden dat het gebied van chiropractie veel breder is, omdat zenuwen communiceren met alle organen, spieren en weefsels die niet optimaal kunnen functioneren als er wervelkolomaandoeningen optreden.

Gerelateerde artikelen

Sigarettenliefhebbers kunnen in deze webwinkel hun e-smoker kopen

De positieve eigenschappen van een verzwaarde deken

Goed zien zonder irritaties