Wannagive
Image default
Gezondheid

bizarre zwangerschapsfeitjes die jij nog niet kende

Iedereen weet dat er tijdens de zwangerschap veel verandert. Het lichaam van de vrouw is namelijk nieuw leven aan het creëren, niet zo gek dat daar dan ook het een en ander bij komt kijken. Naast fysieke veranderingen zijn er ook veel mentale veranderingen. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer een vrouw zwanger is haar hart groeit?

 

Baby’s plassen in de buik

Niet letterlijk in de buik, in de baarmoeder. Niet dat dat minder gek is, maar toch. Vanaf de 13e week van de zwangerschap maken baby’s urine aan. Dat plassen ze vervolgens wel weer uit in het vruchtwater om vervolgens ook weer op te drinken. Dat kan geen kwaad, maar het blijft apart.

 

De hersenen veranderen

De structuur van de hersenen van de vrouw veranderen tijdens de zwangerschap. Met name in de sociale functie maken de hersenen veel verandering mee. Vrouwen hebben behoeften aan mensen om zich heen die van hen houden en ze lief hebben. Die veranderingen houden tot wel 2 jaar na de bevalling aan.

 

Vruchtwater verandert van smaak

Niet doordat de baby erin plast! Of, ja misschien dat ook. Maar de smaak van het vruchtwater is afhankelijk van de dingen die de vrouw eet. Grappig hoe dat werkt. Misschien vinden kinderen daarom bepaalde dingen heel lekker op iets latere leeftijd?

 

Zwangerschapscursus Heerlen leert je alles

Heb je door deze feitjes het gevoel dat je helemaal niet zoveel over zwangerschap af weet als je misschien zou moeten? Dan is een zwangerschapscursus in Heerlen aan te raden! Tijdens de zwangerschapscursus in Heerlen leren ze je alles wat je moet weten over de zwangerschap, geboorte en nazorg.

 

 

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/

Gerelateerde artikelen

Gespecialiseerde fysiotherapeut nabij Kaatsheuvel

Chiropractie. Ken u de voordelen van deze techniek

superfoods