Wannagive
Image default
Tweewielers

Bekijk het aanbod van Hondensteps.nl hier

Alles wat je moet weten over de Hondenstep

Je bent vast op deze pagina terecht gekomen omdat je al interesse hebt in een hondenstep. Voor veel mensen is de hondenstep namelijk nog een nieuw fenomeen. In dit artikel ga ik dieper in op de hondenstep, waarom zou je hem moeten aanschaffen? Wat heb je nodig om met je hond te steppen? En welke type hondensteppen zijn er eigenlijk beschikbaar? Al deze vragen, en nog veel meer, ga ik beantwoorden in dit artikel.

Waarom een hondenstep aanschaffen

Een hondenstep is een leuke manier om de omgeving te verkennen, en lekker in de buitenlucht te vertoeven. Daarnaast zullen de meeste honden het geweldig vinden, omdat honden op deze manier perfect hun energie kwijt kunnen. Ook is beweging voor de hond gewoon heel gezond. Wat nogal een groot misverstand is, is dat je een hondenstep ook gewoon kunt gebruiken zonder hond. Goed voor je eigen beweging, omdat je niet door de hond wordt aangetrokken. Je ontwikkelt sterke been en bilspieren.

Verschillende soorten hondensteps

Het is maar net welke wegen en paden jij wilt berijden met de step. Zo zijn er steps die ook op off-road wegen en paden gebruikt kunnen worden. Perfect voor wanneer je door de bossen wilt crossen met je trouwe viervoeters. Maar je kunt ook kiezen voor de city varianten, deze zijn perfect te gebruiken op stadswegen, parken en zelfs niet al te ruige bospaden. Bij Hondensteps.nl kun je terecht voor de beste merken, zoals Kickbike, Mibo en Yedoo.

Kickbike hondenstep

Het merk Kickbike maakt steps die geschikt zijn voor lange ritten, met of zonder hond. Kickbike is al jaren één van de topmerken als het om steps gaat. Sportieve mensen, maar ook recreanten zijn dol op de steps van Kickbike. De steps zijn gemaakt van stevig materiaal die de klappen van honden perfect kunnen opvangen. Ook wanneer je sledehonden hebt is de step van Kickbike de perfecte hondenstep. Het hoge voorwiel zorgt ervoor dat de step heerlijk op de weg ligt, je kunt dus genieten van optimaal rijcomfort.

Mibo hondenstep

Het merk Mibo staat voor kwaliteit en comfort. In de collectie van het merk kun je de Gran Turismo vinden. Deze variant laat jou zeer snel steppen, met en zonder hond. Deze steps zijn perfect om te gebruiken in combinatie met een kleine, middelgrote, en grote hond. Leuk om misschien wel te weten is dat Mibo steppen allemaal met de hand worden gemaakt.

Yedoo hondenstep

Yedoo is nog een vrij jong merk, die in 2007 begon in Nederland met het maken van kindersteps. Deze werden verkocht onder de naam Kickid. In 2011 is het merk verder gegaan in Tsjechië onder de naam Yedoo. En maken dus tegenwoordig ook steps voor volwassenen. Het zijn goede steppen voor een eerlijke prijs.

Wat heb je nodig voor je hond

Om te steppen met je hond heb je een aantal dingen nodig. Daarbij is het belangrijk om te kijken voor welk merk de accessoires geschikt zijn. Zo heb je een dog adapter nodig, en een harnas voor je hond.

https://hondensteps.nl/