Wannagive
Image default
Bedrijven

Aquarium ledstrips kiezen

Ledstrips voor aquarium

Ledstrips stijgen de laatste jaren enorm in populariteit. Ook niet geheel gek. Ledstrips zijn namelijk erg duurzaam en kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Led verlichting wordt namelijk niet warm en ledstrips kunnen op elke lengte afgeknipt worden. Je kunt ze voor sfeerverlichting gebruiken maar je ziet ze ook terugkomen als functionele verlichting. Dit type led verlichting begint ook steeds meer zijn weg te vinden bij aquaria verlichting. De voordelen van Aquarium verlichting zijn enorm. Led verlichting gebruikt bijvoorbeeld veel minder energie dan een ouderwetse TL balk. Daarnaast is het ook een gegeven dat LED verlichting veel langer mee gaat als je dit vergelijkt met andere sooren verlichting zoals halogeenlampen. Met name voor aquarium verlichting is het effectief om ook de strijd tegen algen tegen te gaan dan wanneer je TL verlichting gebruikt.

RGB LEDstrips

Wanneer we praten over RGB verlichting hebben we het over de kleuren blauw, groen en rood. Door deze kleuren te combineren kun je elke gewenste kleur creëren die je maar wilt hebben. We hebben natuurlijk niet altijd alle kleuren nodig, zo wordt bijvoorbeeld voor het stimuleren van plantengroei een rode, blauw en witte led verlichting aangeraden. Maar RGB ledstrips in een aquarium werkt weer heel anders, hiermee kun je iedere gewenste kleur creëren die je maar wilt hebben. RGB verlichting is ook in aquarium erg belangrijk om bijvoorbeeld planten een bepaalde vorm van licht te geven die nodig is om de groei te stimuleren.

Aquarium LEDstrips

Het gebruik van aquarium LED strips is in elk hoekje en elke plaats te gebruiken bij verschillende soorten aquaria. Let er wel op dat het belangrijk is dat ledstrips waterdicht moeten zijn. Hiermee kun je ze vervolgens in een aquarium op de gewenste plaats toepassen. Je hebt ook aquarium ledstrips die dimbaar zijn en zelfs op maat te knippen zijn, laat je dus vooral niet limiteren. Aquarium ledstrips zijn verkrijgbaar in alle kleuren, zodat je een daglicht witte aquarium kan creëren tot warm witte ledstrips of RGB kleuren.

Aquarium Time controller sets

Wanneer je Time controller sets gaat gebruiken in je gloednieuwe aquarium is het mogelijk om verlichting op een bepaalde tijd aan te laten gaan. Dit is niet alleen belangrijk voor de vissen maar hiermee stimuleer je ook planten om flink te groeien. Door ledverlichting automatisch aan en uit te laten gaan kun je in theorie zonsopkomst simuleren, maar ook bewolking, schemering en zonsondergang. Je kunt zelfs de nacht simuleren. Hierdoor voelt dus alles natuurlijk aan voor de vissen en planten, wat hun leven bevorderd!

https://123ledstrips.nl/