Wannagive
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke 3d pennen zijn nu goed

Nu er steeds meer mensen de 3d printer pen hebben ontdekt is het aanbod van de 3d pen enorm toegenomen. Er zijn verschillende bekende merken als 3Doodler, Myriwell, scribbler, 3D simo, YAYA, Sunlu, Lix, XWZprinting, 3d-Tech en nog veel meer. Welk merk is nu goed en welke functionaliteit heeft de 3d pen nu nodig. Naast het feit dat er meerdere generaties van 3d pennen zijn is het ook belangrijk om te weten dat veel merken ook veel te maken hebben met imitatie modellen. Los van de wisselende mogelijkheden van de modellen zijn er ook enorme prijsverschillen. Neem dus de tijd om een goed model te kiezen bij de juiste aanbieder na het lezen van dit artikel.

Veel nieuwe mogelijkheden

Er is in de laatste 6 maand veel ontwikkelingen geweest bij de 3d pen. Zo zien we dat de modellen dunner worden. Dunnere 3d pennen die natuurlijk beter zijn te hanteren dan de eerste modellen die nogal onhandig waren om te hanteren. De dikte gaat overigens ook samen met een goed binnenwerk. Het binnenwerk is erg belangrijk voor een 3d pen aangezien het nog wel eens voorkomt dat een 3d pen verstopt kan raken. De laatste modellen hebben een beter binnenwerk en hebben hierdoor minder vaak problemen. Ook is het tegenwoordig mogelijk om de doorvoer van het filament volledig automatisch te laten plaatsvinden. Het voordeel hiervan is vooral ook gelegen in het gemak bij het tekenen. Ook is het gebruik van een led display een verbetering aangezien we o.a. de temperatuur beter kunnen monitoren.

Waar op letten bij de aankoop van een 3d pen

Wanneer we kijken naar de verschillende online aanbieders is er een verschil tussen webshops die een professioneel aanbod hebben en amateur aanbieders. Let op voor imitatie en kies voor een juist model waar je lang plezier van zult hebben. Bij 3d pen club vindt je een groot aanbod en kun je naast handige tips ook veel modellen

Gerelateerde artikelen

Leren tekenen en wat heb je nodig om te beginnen

Passie voor radio

Wat is een filament voor een 3d pen?