Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Wat voor soorten draadlampen zijn er?

Op dit moment zijn draadlampen de nieuwe trend omtrent lampen. Draadlampen zijn open aan de zijkanten en hebben een lichtbron in het midden. Draadlampen zijn eigenlijk industriële lampen, ze werden vroeger gebruikt in fabrieken, maar waren wel veel kleiner van stuk dan de grote fabriekslampen. Er zijn draadlampen gemaakt van metaal, plastic of stof. Je hebt ze tegenwoordig in verschillende kleuren maten en vormen. Ronde of ovale lampen, maar ook vijfhoekige, tulpvormige of diamantvormige lampen. 

Een metalen draadlamp heeft een stoere, en robuuste uitstraling en past prima in een industrieel interieur. Tegenwoordig is koper een trend en dan past een koperkleurige draadlamp in diamantvorm helemaal in een modern en trendy interieur. Ook leuk om je lamp een eigentijds tintje te geven is om de draadlamp aan een gekleurd snoer te hangen.

Er zijn ook draadlampen gemaakt van touw. Het draden patroon laat licht door, dat geeft een mooi lichteffect op de muur. Deze lampen zijn er ook in verschillende vormen, maar veel voorkomend zijn de halve bolvormige en bolvormige lampen. Deze bolvormige lampen kun je ook zelf maken, met o.a wat touw, lijm, een strandbal en een beetje handigheid knutsel je eigen draadlamp in elkaar. Omdat een draadlamp een open structuur heeft, zie je de lichtbron in het midden zitten, dit is wat een een draadlamp zo speciaal maakt. Een ouderwetse gloeilamp staat hierbij het mooist, maar die zijn niet meer verkrijgbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg LED lampen te vinden met de vorm van een gloeilamp, die goed en sfeervol licht geven. 

Omdat je draadlampen in allerlei vormen en kleuren hebt, is er voor elk interieur wel een passende lamp te vinden. Er zijn grote draadlampen en kleine draadlampen, met die kleine draadlampen is het leuk om er een paar bij elkaar boven de eettafel te hangen. Bijvoorbeeld op verschillende hoogtes, dat geeft een leuk speels effect en je hebt genoeg licht.

Draadlampen passen vrijwel in elk interieur, je kunt er alle kanten mee op, door de diversiteit aan kleuren en vormen. Je kunt zelf draadlampen maken, maar er is ook genoeg te koop. Bij www.draadlampen.nl zijn genoeg draadlampen te vinden, ze hebben het grootste assortiment draadlampen op het moment. 

http://www.draadlampen.nl/