Wannagive
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij een inbraak?

Een inbraak in je huis of auto is een zeer vervelende zaak? Je bent vaak belangrijke spullen kwijt en meestal zie je ze niet meer terug. Dit is natuurlijk heel onaangenaam, maar tegelijk zijn er een aantal stappen die je kan zetten om de pijn te verminderen. We zetten deze hier op een rijtje, zodat jij op je beiden oren kan slapen.

 

Verwittig de politie`

Het eerste wat je moet doen wanneer er is ingebroken in je huis, is de politie waarschuwen. Je doet dit best altijd, zelf al wanneer de waarde van de gestolen goederen niet zo hoog is. Dit is immers belangrijk voor meerdere redenen. Ten eerste heeft de politie een overzicht over de inbraken in de buurt, maar tegelijk weten ze ook waar ze naar op zoek moeten gaan en kunnen ze zowel de boeven als jouw spullen te pakken te krijgen!

 

Installeer huis beveiliging

Voorkomen is beter dan genezen en met inbraken is dat zeker het geval. Daarom moet je zo veel mogelijk huis beveiliging installeren om inbraak en diefstal te voorkomen. Een eerste punt is om een alarm te installeren dat afgaat wanneer er ongewenste of vreemde bewegingen worden ontdekt. Een andere optie in huis beveiliging is om camera’s te installeren en duidelijk te maken dat ze eer zijn. Door de loutere aanwezigheid van deze twee zakken, zijn dieven al minder geneigd om hun kans te wagen. Zelf als ze toch een poging doen, verwittigt het alarm jou en als je dat zou willen, zelfs rechtstreeks de politie!

 

Verberg kostbare zaken

Een dief is meer geneigd in te breken op plaatsen waar er iets te rapen valt. Daarom is het best dat je zo veel mogelijk je kostbare spullen probeert te verbergen. Laat ze dus niet in de buurt van een raam liggen waar dieven het kunnen opmerken als ze naar binnen kijken. Daarbij is het ook een optie om een effectieve kluis aan te kopen voor zaken die echt niet weg mogen. Zo houd je je huis volledig dief vrij!