Wannagive
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij autopech?

Helaas is autopech iets waar mensen toch ooit wel eens een keer iets mee te maken gaan krijgen. De kans dat u autopech krijgt is extreem groot aangezien er vele factoren zijn die meespelen aan het veroorzaken van autopech. Een kleine botsing of slecht onderhoud kan er voor zorgen dat u ineens naast de snelweg stilstaat. Wilt u weten wat u het beste kunt doen in deze situatie? Lees dan de onderstaande tips.

Blijf altijd rustig

Probeer niet erg hard in de stress te schieten, hier verhelpt u de situatie namelijk niet. Zet uw auto zo snel mogelijk naast de weg en zet de alarmlichten aan. Het zou handig voor u zijn om ook een veiligheidshesje aan te trekken. Zo zien andere automobilisten dat u autopech heeft. Indien u over een gevarendriehoek beschikt, plaats deze op ongeveer 30 meter achter de auto.

Staan

Ga altijd achter de vangrail staan en blijf niet in de auto zitten. Zo laat u duidelijk zien aan andere automobilisten dat u autopech heeft. De snelweg kan een gevaarlijke plek zijn wanneer er dicht bij auto’s langs u rijden. Wanneer u achter de vangrail blijft staan beveiligd u niet alleen uzelf, maar ook uw medeweggebruikers blijven zo veilig.

Pechhulpdienst

De pechhulpdienst bellen is de laatste stap die u uitvoert. Hoelang dit duurt verschilt. Pechhulp in Breda gaat vaak een stuk sneller. De reden hiervoor is dat pechhulp in Breda gewoon meer nodig is. Door Breda gaan veel grote en drukke wegen, hierom komt autopech veel meer voor. Wanneer u op het platteland stilstaat zult u wel iets langer moeten wachten. Het belangrijkste is dat u te allen tijde bij uw auto in de buurt blijft. In gevallen dat u uw auto ziet roken of een geur ruikt die u niet vertrouwd, twijfel dan niet en bel de hulpdiensten. Hou dan ook voldoende afstand van uw voertuig.