Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Wat is een e-liquid?

Wil je met stoppen of minderen met het roken van nicotine? Dan kun je dit doen door je nicotinegebruik af te bouwen met elektrische sigaretten. E-sigaretten zijn kleine elektrische apparaatjes waarmee je een vloeistof verdampt. De damp inhaleer je. Deze damp komt van e-liquid dat verhit wordt. Wat een e-liquid precies is, leggen we hier aan je uit.

Een e-liquid wordt ook wel e-juice, juice of liquide genoemd. De e-liquid kan nicotine bevatten in verschillende hoeveelheden. Een e-liquid bestaat uit drie onderdelen: de basisvloeistof, smaakstoffen en eventuele nicotine.

Basisvloeistof

De basis van een e-liquid bestaat uit PG en VG. PG staat voor propyleen glycol en zorgt ervoor dat de smaak tot zijn recht kan komen. Daarnaast zorgt PG ook voor een ‘throat-hit’, dit is het gevoel dat je krijg in je keel wanneer je inhaleert. VG staat voor vegetable glycerine en maakt het gevoel in je keel zachter. Daarnaast werkt VG als verdikking van de liquid.

PG wordt in het dagelijks leven ook wel gebruikt in cosmetica, geneesmiddelen en voedingsmiddelen. VG wordt gemaakt van plantaardige oliën en vind je terug in medicatie, tandpasta’s en desserts. 

Smaakstoffen

E-liquids zijn in alle denkbare smaken te vinden. Aroma’s zorgen voor de smaak in een e-liquid. Elk merk gebruikt zijn eigen aroma’s. Hierdoor bestaan er bijvoorbeeld talloze verschillende aardbeien aroma’s. De PG/VG heeft ook invloed op de smaak van je e-liquid. Op https://www.aromaworld.nl/nl/ kun je zien hoeveel verschillende smaken er zijn.

Nicotine

Het laatste onderdeel is de nicotine. In een e-liquid hoeft echter geen nicotine te zitten en de hoeveelheid van de nicotine kun je zelf ook bepalen. Zo kun je over een bepaalde tijd minderen zonder dat je lichaam hier gechoqueerd van raakt. Heb je nog nooit gerookt? Neem dan een e-liquid zonder nicotine! Nicotine werkt namelijk zeer verslavend en je komt er niet zomaar weer vanaf!https://www.aromaworld.nl/nl/