Wannagive
Image default
Bedrijven

Waarom zijgeleiding toevoegen aan jouw rolgordijnen?

Rolgordijnen hebben standaard geen zijgeleiding. Waarom zou je dit toevoegen? Zijgeleiding zit aan de zijkant van een rolgordijn en zorgt ervoor dat de zijkant wordt geleidt. Je kunt kiezen uit staaldraad of u-profielen. Zijgeleiding is een goede manier om lichtkieren langs het rolgordijn te voorkomen. Lees hier alle ins en outs over rolgordijnen met zijgeleiding.

Wat zijn rolgordijnen met staaldraad zijgeleiding?

Een staaldraad als zijgeleiding is handig als je wilt dat het rolgordijn strak blijft hangen. Het stalen draad zit vast aan de bovenkant en loopt door de onderlat. De onderkant van het stalen draad zet je vast op het kozijn of de muur. Kies voor de optie staaldraad zijgeleiding zodat het product netjes op zijn plaats blijft hangen, met name bij draai-kiepramen en zodat het niet gaat klapperen als het waait.

Bovendien valt hierdoor minder licht binnen langs het rolgordijn. Eigenlijk is dit goed te vergelijken met plisségordijnen draai-kiepraam. Dit wordt ook opgehangen middels draden die langs de zijkant van het doek lopen.

Rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen verduisteren maximaal

De u-profielen zorgen voor optimale verduistering in de slaapkamer door het u-profiel frame langs het rolgordijn. Aan de binnenkant van deze u-profielen zitten borstels om het licht maximaal te beperken. Lichtkieren krijgen hierdoor geen kans. Bovendien heeft het een zeer luxe en mooie afwerking. Hoe werkt het precies?

–          De aluminium U-vormige profielen zitten aan de zijkant van het rolgordijn

–          De stof loopt door de borstels van de profielen heen

–          De rolgordijnen met zijgeleiding zijn zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem

Je kunt het best online blackout rolgordijnen u-profielen kopen, want dan kun je ze geheel naar wens samenstellen: van kleur tot de afwerking. Wellicht ken je u-profielen al van rolgordijnen voor dakramen; deze hebben standaard een soort u-profielen zijgeleiding.

Zijgeleiding verbetert de isolerende functie

Veel warmte verloren gaat via het raam. Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, is het verbeteren van de isolerende functie van gordijnen. Wanneer je zijgeleiding toevoegt aan jouw rolgordijnen, zal er minder warmte ontsnappen via het raam.

–          In de winter houden de rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen de warmte juist binnenshuis

–          Dankzij goede isolatie zijn jouw stookkosten een stuk lager

–          Je vermindert jouw energieverbruik

https://www.paxraamdecoratie.nl/plissegordijnen