Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Twee branches met veel toekomstperspectief

Er zijn een heleboel beroepen die wel lijken uit te sterven. Tegenwoordig is het net zo belangrijk om je op vaardigheden te focussen als op kennis. Daar waar vroeger de nadruk op kennis lag, is er dus behoorlijk veel veranderd. De reden waarom vaardigheden nu ook zo belangrijk zijn, is omdat je met vaardigheden flexibeler kunt bewegen. Zeker met zoveel veranderingen en waar het steeds onwaarschijnlijker is dat je je hele leven 1 functie uitoefent, is dat belangrijk.

Recruitment in IT

Een branche waar wel veel verwachtingen van zijn is de IT. Recruitment in IT is dan ook populair. Dat is niet voor niets. De IT-branche is één van de weinig branches waarvan te verwachten is dat er toekomstperspectief is. Natuurlijk verandert er wel veel op IT gebied, dus bijblijven is steeds belangrijker. Bedrijven maken graag gebruik van recruitment in IT. Er is veel vraag en zonder recruitment in IT, is de kans klein dat je bijvoorbeeld die ideale ontwikkelaar tegenkomt.

De zorg

De zorg is ook zo’n tak die in de toekomst nog steeds zijn bestaansrecht heeft. Wel kun je verwachten dat de zorg er anders uit gaat zien. Aan de ene kant komt er meer digitalisering en zijn er meer IT-innovaties. Tegelijkertijd is er ook een ontwikkeling gaande van het stimuleren van ‘de gevoelskant’ van de zorg. Oude methoden die in het Oosten allang gebruikt worden, zullen een plek krijgen in de reguliere zorg. Preventie en lichaam en geest niet meer scheiden, zal over vijftig jaar heel normaal zijn.

Wetenschap en het bewustzijn komen steeds meer met elkaar in contact. Het zachte en het harde zal worden verenigd. Nu nog verre toekomstmuziek, maar de kans dat dit gebeurt is gewoon sterk aanwezig. Niet voor niets zijn er bijvoorbeeld huisartsen die de mens steeds meer als een geheel zien in plaats van dat alleen 1 symptoom wordt bestreden.

https://www.newskool.nl/recruitment-it/