Wannagive
Image default
Bedrijven

Stap niet bij de verkeerde in!

Het kan wel eens voorkomen dat je na een avondje stappen bij een taxi instapt om naar huis te gaan. Deze rit heb je al tig keren genomen en ineens is de rit prijs veel duurder, hoe kan dat nou? Er bestaat een kans dat je bij een illegale taxi bent ingestapt.

In Nederland hebben alle taxi chauffeurs een bestuurderspas, voorheen werd dit chauffeurspas genoemd. Dit is een pas op creditcardformaat die een taxichauffeur in Nederland altijd bij zich moet hebben, als die aan het werk is. Deze pas moet tijdens het vervoer met de taxi altijd zichtbaar aanwezig zijn. Hierop staan de pasfoto, naam en geboortedatum van de chauffeur.

Om in het bezit te komen van een chauffeurs pas moet de chauffeur:

–          Een chauffeursdiploma voor de taxi hebben

–          Een VOG afleggen

–          Een medische verklaring van een gecertificeerde bedrijfsarts hebben

Herken een officiële taxi

Een officiële taxi met chauffeurspas kan je herkennen aan het blauwe kenteken, is het kenteken geel? Dan heb je te maken met een illegale taxi. Naast het blauwe kenteken is een ander herkenningspunt de taxameter. Op deze meter kan je de ritprijs volgen, ontbreekt deze? Dan heb je te maken met een illegale taxi.

Je kunt ook van tevoren een taxi zoals, taxi Den Bosch bellen. Op deze manier ben je verzekerd dat er een officiële taxi Den Bosch op je staat te wachten. Naast van tevoren taxi Den Bosch te bellen, kan je ook de taxirit berekenen. Vervolgens kan je aan de taxi chauffeur een schatting van de prijs vragen. Omdat jij al je eigen taxirit berekent, hebt, weet jij of deze indicatie overeenkomt met de berekening van de taxirit. Komt het niet overeen? Nogmaals, dan kan het zijn dat je te maken hebt met een illegale taxi.

Op vakantie een taxi nemen

Voordat je op vakantie in een taxi stapt, is het belangrijk om de informatie van officiële taxi’s in dat land op te zoeken. Op deze manier kan je ze herkennen. Het is ook altijd belangrijk om afspraken te maken over de ritprijs vóórdat je de taxi instapt of je bagage in de taxi legt.

https://www.10eurotaxi.nl/