Wannagive
Image default
Bedrijven

Slaapkamer inrichten? Welke stijl?

Ben jij iemand die de voorkeur geeft aan strakke, moderne accenten, zoals een Scandinavische slaapkamer inrichting of aan iets dat meer vintage aandoet? Voor de bohemien in je is een slaapkamer in rustieke stijl misschien de stijl bij uitstek! Maar als je een scherpe persoonlijkheid hebt, zal een slaapkamer in industriële stijl met zichtbare oppervlakken en ongepolijste vloeren wonderen doen. Er zijn verschillende interieurstijlen die je voor je slaapkamer kunt kiezen. Laten we eens kijken!

Slaapkamer in eclectische stijl

Eclectische stijl betekent ‘alles kan’, maar dan wel zorgvuldig gepland met het juiste gebruik van kleur, textuur en patronen om de hele look samen te brengen. Wanneer je meubels combineert moet je ervoor zorgen dat ze elkaar aanvullen en niet botsen. Je kunt felle, gedurfde kleuren gebruiken, maar houd de vloeren neutraal om een zintuiglijke overbelasting te voorkomen.

Scandinavische slaapkamer inrichten

Een Scandinavische slaapkamer inrichting behoord tot de meest ontspannende ruimtes die je kunt vinden. Door een Scandinavische slaapkamer inrichten maak je gebruik van minimale spullen, veel lekkere dekentjes en natuur in de Scandinavische slaapkamer. En vergeet niet veel licht te implementeren.

Slaapkamer in mediterrane stijl

Vang de schoonheid van idyllische badplaatsen, wit zand en veel zon met een mediterrane slaapkamerstijl. Geïnspireerd door een regio met een rijk cultureel erfgoed, is de moderne mediterrane stijl een fusie van verfijning en elegantie. De stijl is beïnvloed door Europese pompeuze, rustieke inrichting en aardse kleurenschema’s gecombineerd met moderne en hedendaagse elementen. Hoge plafonds met zichtbare balken geaccentueerd met smeedijzer. Mediterrane ontwerpen schreeuwen om een weelderige en luxueuze levensstijl, dus je kunt gerust kiezen voor kleurrijke Spaanse invloeden of een Griekse stijl met diepblauwe tinten en veel glinsterend wit.

Rustieke stijl slaapkamer

De slaapkamer in rustieke stijl wint aan populariteit omdat hij in opstand komt tegen het minimalistische schema dat de markt al lang domineert. Rustieke inrichting betekent warme tinten, geupcyclede meubels, massieve tapijten over de vloer gegooid en in elkaar geslagen opbergkoffers. Een slaapkamer in rustieke stijl is jouw antwoord op een moderne gezellige ontsnapping uit het hectische stadsleven. Een slaapkamer die warm en rustig is en de vereniging van natuur, moderne ergonomie en vorm viert. Texturen worden prachtig afgewisseld met een vleugje kleur en verschillende patronen voor een persoonlijke twist die niet overdreven is!

 

https://www.fikamagazine.com/in-4-stappen-een-scandinavische-slaapkamer-inrichten/