Wannagive
Image default
Tuin en buitenleven

Park en tuinmachines kopen?

Motormaaiers

Vaak denkt men bij motormaaiers aan een grasmaaier. Dat is echter niet zo. Een grasmaaier is voor een gazon die vlak is en een niet te groot oppervlakte heeft. Een motormaaier echter is een machine met een krachtige motor, twee luchtbanden en loopt op benzine. Motormaaiers maaien moeiteloos hoge grassen en kunnen overal bij dankzij de wendbare luchtbanden. Ze hebben een mes die werkt als een zeis en dus een heel andere beweging maakt dan een grasmaaier. Motormaaiers worden vaak gebruikt bij boerderijen of bijvoorbeeld wijngaarden. Daar waar er veel tussen en struiken moet worden gemaakt en waar het gaat om grote oppervlakten.

Verticuteermachines

Ook verticuteermachines zijn er voor particulier en professioneel gebruik. De verticuteermachine die valt onder park- en tuinmachines heeft ook een benzinemotor. Deze zorgt ervoor dat het gras wordt ontdaan van mossen en ongewenste grassen. Het gras krijgt weer lucht, wordt beter bewaterd en krijgt weer voedingsstoffen. Na het verticuteren ziet een grasmat er niet zo mooi uit, maar dat duurt slechts enkele dagen. Het gras zal zich snel herstellen en groeit hierna beter dan ooit. De professionele verticuteermachines worden bijvoorbeeld gebruikt bij sportverenigingen die beschikken over grassportvelden. Maar ook op kampeerterreinen of gemeenteplantsoenen. Bekijk de modellen hier.

Hakselaars

Hakselaars worden ook wel versnipperaars genoemd. Deze worden nauwelijks door particulieren gebruikt. Echter wel veelvuldig door hoveniers, plantsoenwerkers van de gemeente of bijvoorbeeld in de fruitteelt. Een hakselaar heeft een grote trechter om takken in te gooien. Vervolgens hakt de versnipperaar het hout in kleine stukjes. Vaak wordt dit “afval” hergebruikt in borders voor de sier. Maar de hakselaar wordt vooral ingezet om de afvoer van tuinafval te minimaliseren. De hakselaar is eenvoudig te verplaatsen door de twee wielen en een zwenkwiel. Er zijn ook hakselaars die voorzien zijn van een trekstang, zodat deze kunnen worden verplaatst achter een zitmaaier of trekker.

Omdat het assortiment van tuin en park machines erg groot is kunt u zeker een kijkje nemen op de website van tielburger. Met een uitgebreide collectie van producten in dit segment kunnen wij zowel de zakelijke als de particuliere klant helpen met onze professionele producten.