Wannagive
Image default
Bedrijven

Originele manieren om te solliciteren

Een leuke baan vinden is best een opgave en laten we het vooral niet hebben over de eindeloze sollicitaties bij een uitzendbureau Sliedrecht daaraan voorafgaan. Maak van solliciteren voortaan een feestje met de volgende trucjes.

Maak een video van je sollicitatie

In plaats van een motivatiebrief kun je ook een video opnemen. Hierin kun je kort vertellen wie je bent, waarom je solliciteert en wat je werkervaring is. Uiteraard kun je je tekst even op papier zetten voordat je de camera bij de hand pakt. Probeer te ontspannen en je boodschap op een natuurlijke manier te vertellen. Het voordeel van een video is dat je potentiële werkgever al een beter beeld krijgt.

Kies voor een portfolio in plaats van een CV

In een motivatiebrief kun je natuurlijk van alles opschrijven, maar het is eerst zien en dan geloven. Met een portfolio kun je al vaak meer van jezelf laten zien. Teksten, tekeningen, illustraties of onderzoeken zijn hier goede voorbeelden van. Ook bij werkzaamheden die je niet direct kunt laten zien- bijvoorbeeld als tandarts- kun je een overzichtelijk portfolio maken door puntsgewijs aan te geven welke vaardigheden je hebt.

Gebruik referenties voor uitzendbureau Sliedrecht

Als je solliciteert bij een uitzendbureau Sliedrecht, wordt vaak gevraagd naar je kwaliteiten. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet eenvoudig is. Misschien ben je te bescheiden en vergeet je dingen, of bluf je omdat bepaalde kwaliteiten gevraagd worden. In plaats daarvan kun je aan je voormalige werkgevers vragen of zij of schriftelijk iets over jou willen vertellen of dat ze beschikbaar zijn voor een telefonisch gesprek

Maak een ‘sollicitatiewebsite’

Een nieuwe manier van jezelf presenteren is het maken van een website. Het kost wat tijd, maar je zal er we mee opvallen. Zorg dat je de website overzichtelijk houdt. Je CV, een persoonlijke pagina en een paar voorbeelden van je werk zijn voldoende.

Doe iets creatiefs met je motivatiebrief

Je kunt ook de motivatiebrief zelf in een origineel jasje steken. Misschien vind je het leuk om gedichten te schrijven en kun je ook van je brief een gedicht maken.

https://fleximpuls.nl/