Wannagive
Image default
Auto's en Motoren

Kilometerregistratiesysteem voorkomt u bijtelling

We willen allemaal wel in een mooie, nieuwe auto rijden. Maar auto’s worden steeds duurder, zeker als je een elektrisch model (EV) wilt rijden. Plug-in Hybride (PJEV) modellen zijn al wat goedkoper maar nog steeds een stuk duurder dan voertuigen op fossiele brandstoffen.

Een veelgebruikte oplossing voor nieuwe auto’s rijden voor een schappelijke prijs is lease. Een werkgever kan een auto van de zaak beschikbaar stellen en daarmee de kosten van de auto voor zijn rekening nemen. En dan komt de vraag of u wilt bijtellen of niet. Mag en gaat u veel privé rijden met de auto? Dan is bijtelling een goede optie. Maar wilt u niet bijtellen, omdat u al een andere auto heeft bijvoorbeeld, dan moet u aan de Belastingdienst kunnen aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé per kalenderjaar rijdt. En de makkelijkste oplossing daarvoor? Een kilometerregistratiesysteem.

 

Kilometerregistratie

Het bijhouden van uw ritten en kilometers noemen we kilometerregistratie. En daar zit voor de fiscus een aantal eisen aan. Denk daarbij aan de start- en stopadressen van de rit, de kilometerstanden en exact afgelegde kilometers. Maar dat bijhouden is een tijdrovende klus. Het kan worden gedaan met een boekje in de auto, met een Excel op uw computer of nog veel makkelijker met het kilometerregistratiesysteem. Dit systeem is een klein kastje dat in uw auto wordt geplaatst en automatisch al uw ritten registreert én online beschikbaar maakt om te bekijken en te downloaden.

 

Bijtelling 2022

Bijtelling zijn de fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de zaak. De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. En dat percentage is gesteld op 22%. In de afgelopen jaren is er veel te doen geweest om lagere bijtelling voor elektrische auto’s en hybride auto’s. Dit percentage wordt steeds lager, waardoor de voordelen voor de zakelijke rijder minder worden. De bijtelling in 2022 voor elektrische auto’s is 16% tot een bedrag van €40.000. Is uw auto meer waard dan dat? Dan betaalt u het normale percentage over dat bedrag.

 

Bijtelling in 2022 voorkomen?

Omdat de bijtelling best hoog kan zijn en mensen steeds vaker thuis werken, wordt bijtelling minder vaak gekozen. En dan moet je dus kunnen aantonen dat je minder dan 500 kilometer privé rijdt. De beste oplossing is dan het rittenregistratiesysteem van TrackJack. Dit systeem is voorzien van het Keurmerk Ritregistratie (Keurmerk RRS) en neemt de kilometerregistratie volledig voor u uit handen. Hiermee voorkomt u bijtelling in 2022. Wel zo makkelijk.

 

 

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/