Wannagive
Image default
Bedrijven

Make-over voor de slaapkamer!

Wil jij de slaapkamer wel een keer pimpen? Je hoeft heus niet alles nieuw te kopen, om een totaal nieuwe sfeer te creëren. Daar zijn ook minder dure manieren voor. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan verder.

Wandpanelen van hout

Bijzonder effectief zijn wandpanelen van hout. Een wandpaneel van hout kan je prima achter het bed aan de muur te bevestigen. Wandpanelen van hout geven de ruimte namelijk een totaal andere sfeer. Het mooie van een houten wandpaneel is daarbij dat het een fijne warme uitstraling heeft. Het straalt ook een bepaalde natuurlijk rust uit. Dat is natuurlijk superfijn in de slaapkamer.

Lampjes met kapjes en nog veel meer

Heb je toevallig al lampjes met kapjes op de slaapkamer? Dan kun je ervoor kiezen om andere kapjes te kopen. Daarnaast kun je ook kussens en kaarsen in een andere stijl en kleur erbij doen. Op die manier is de sfeer meteen anders. Ook een ander dekbedovertrek zorgt snel voor een totaal andere sfeer.

Nog een aanrader? Ga voor planten op de slaapkamer. Dit kan zo’n bijzonder sfeer opleveren. Je kunt hier net zover in gaan als je zelf wilt. Bovendien hoeft dit ook niet duur te zijn. Als je zelf stekjes maakt van planten, heb je zo een kleine Jungle bij elkaar.

Tips voor een consistent geheel

Is het bij jou al snel een ratjetoe van allerlei kleuren en stijlen? Soms kan dat prima bij elkaar staan. Soms ziet het er niet uit. Twijfel je aan de combinaties? Maak dan vooraf een moodboard met stijlen en kleuren. Dat kan ook simpel door afbeeldingen vanaf de laptop in een tekenprogramma te zetten.

Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, het kan bijvoorbeeld ook in het gratis programma paint 3D. Ben je van de social media? Dan vind je misschien Pinterest wel fijner om mee te werken. Doe vooral wat bij je past, want het is natuurlijk fijn als je zonder frustratie over techniek, inspiratie opdoet.

https://wandpanelenhout.nl/

Gerelateerde artikelen

De juiste eenpersoons hangmat kiezen

De ideale lengte voor een vlaggenmast

Een Acer Accu kopen?