Wannagive
Image default
Bedrijven

Levensduur van een vloersticker verlengen

Vloerstickers worden voor verschillende doeleinden gebruikt: reclame, wegwijzing of decoratie. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze moeten opvallen. Daarom hebben vloerstickers altijd opvallende kleuren en vormen. Omdat ze dagelijks maximaal worden belast door de voetstappen van mensen is het essentieel dat het materiaal sterk is, erg vanzelfsprekend. Toch zijn er nog andere tips die kunnen helpen de levensduur van vloerstickers te verlengen.

 

Handige tips

–          Vermijd voegen en naden

Laat de buitenste randen van de vloersticker niet perfect uitlijnen bij de voegen of naden van tegels. Hierdoor zal de sticker alleen maar sneller beschadigen. Door de sticker 3 tot 5 centimeter over de voeg heen te plakken zal het veel langer en steviger blijven zitten.

–          Geen scherpe hoeken in het design

Tegenwoordig kunnen stickers gesneden worden in vrijwel elke vorm, toch wordt het afgeraden om scherpe hoeken te gebruiken. Op deze hoeken heeft de sticker minder houvast waardoor het sneller loslaat. Door de vloersticker afgeronde hoeken te geven zal deze beter blijven plakken.

–          Plak niet waar áltijd gelopen wordt

De levensduur van vloerstickers is voornamelijk afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Door de sticker strategisch te plakken waar niet veel gelopen wordt maar wel gezien wordt, kan de levensduur flink verlengd worden.

 

Vloerstickers van goede kwaliteit

Naast dat je de levensduur wilt verlengen is het slim te starten met vloerstickers van goede kwaliteit. Door vloerstickers te laten drukken die water-, kras- en slijtvast zijn is de kans op een lange levensduur al verdubbeld.

https://endlessbranding.com/vloersticker/