Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Koopgids voor babydragers: Hoe kies je een draagzak

Je baby dicht tegen je aanhouden terwijl je ook nog huishoudelijk werk doet, kan een utopie lijken. Maar met een baby draagzak hoeft je niet te kiezen tussen het een of het ander. Die houdt je baby naast je lichaam, zodat jij je handen vrij hebt om te doen wat je moet doen.

Heb ik een draagzak nodig?

Veel ouders zeggen dat het hun belangrijkste babyuitrusting is. Dat komt omdat dragers tal van voordelen bieden, zoals:

  •  Je handen en armen krijgen een pauze van al het babywerk.
  • Je kunt andere dingen doen terwijl je je baby dichtbij houdt.

  • Je krijgt een boost van oxytocine (het liefdeshormoon) wanneer je fysiek contact hebt met je baby, wat de band met je baby bevordert en kan helpen bij postnatale depressie en angst.

  • Je kunt het sjouwen van een kinderwagen in en uit de kofferbak of in het openbaar vervoer overslaan.

Tips voor het kiezen van een draagzak

Omdat er zo veel draagzakken zijn om uit te kiezen, is het moeilijk om er één te kiezen. Overweeg het volgende:

 

Levensduur: Als je een drager wilt die tot in de peuterjaren meegaat, heb je er een nodig die geschikt is voor een hoger gewicht en naar voren gerichte posities heeft. Wil je hem alleen voor de babytijd? Overweeg er dan een die een knusse omgeving creëert voor veel knuffelen.

Comfort: Dit geldt zowel voor jou als voor je baby. De zitting van elke drager moet de benen van je baby in de heup-gezonde “M”-positie brengen. Bedenk voor je zelf hoeveel steun je nodig hebt voor de rug en schouders. Als je van plan bent jouw baby urenlang te dragen, zoek dan naar gewatteerde schouderbanden en lendensteun. Er zijn zelfs babydragers, die met je baby mee groeien. Zoals de Ergobaby adapt.

Pasvorm: Sommige dragers kunnen gemakkelijk worden aangepast aan het lichaam van verschillende verzorgers, terwijl andere perfect op maat van één persoon moeten zijn. Dit is belangrijk als je van plan bent de drager met iemand anders te delen.

Gebruiksgemak: Een omslagdoek omdoen vergt meerdere stappen, terwijl ringslingers en zacht gestructureerde dragers gemakkelijker aan te trekken zijn. Bekijk de gebruiksaanwijzing van een drager voordat je tot aankoop overgaat. Ook kunnen wikkels en draagdoeken meestal in een luiertas worden gestopt, terwijl dragers met een zachte structuur meestal te omvangrijk zijn.

Klimaat: Lichtgewicht stoffen en ademend gaas zijn het beste voor warmer weer, terwijl zware breisels en vulling perfect zijn voor koudere temperaturen.

Onderhoud: Baby’s zijn vies (hallo: spuug en kwijl), maar niet alle dragers kunnen in de wasmachine. Kijk op het etiket voor de wasvoorschriften.

 

Kiezen wat bij je past Er zijn zoveel draagmogelijkheden om uit te kiezen, en dat is geweldig, want er is voor iedereen wel iets wat werkt. Maar het kan ook overweldigend zijn. Maar inmiddels heb je misschien al een gevoel bij welk type drager je de voorkeur geeft. De tula free to grow draagzak is een stevige draagzak, die ook lang mee gaat. Begin daar je zoektocht en wees gerust dat alle dragers precies bieden wat je baby zoekt: superdicht bij je zijn.

https://www.helado.be/vijf-dingen-over-baby-draagzakken/