Wannagive
Image default
Auto's en Motoren

Je oude Ford Transit verkopen? Zo doe je dat!

Je Ford Transit heeft je vele jaren en vele kilometers mobiel gehouden, maar de tijd om er afscheid van te nemen is aangebroken. Je hebt een leuke nieuwe bus op de kop getikt en gaat nu je Ford Transit verkopen. Lees hier een paar tips.

Of je nu een flink verouderde Transit hebt, waar al het een en ander aan mankeert, of een nog redelijk moderne auto hebt, je kunt je auto altijd aanbieden voor onderdelen. Een professioneel autodemontage bedrijf heeft vaak wel interesse in je auto. De auto wordt vakkundig gedemonteerd en de onderdelen die nog in goede staat zijn, worden opgeslagen en weer verkocht aan anderen. Het hergebruiken van onderdelen die nog van goede kwaliteit zijn, is een van de meest milieuvriendelijke dingen die je kunt doen met je oude auto. Het circulair repareren, dus het laten repareren met gebruikte onderdelen, wordt steeds populairder vanwege het groene karakter. Daardoor hebben demontagebedrijven aan nieuwe voorraad. Aan een demontagebedrijf kun je je Ford Transit verkopen voor een kleine vergoeding.

Zelf aan de slag met de verkoop

Je kunt je auto ook verkopen aan een handelaar. Je hebt daarvoor ongetwijfeld weleens reclames op televisie of op internet van voorbij zien komen. Deze partijen bieden op basis van de kilometerstand en het bouwjaar een eenmalig bedrag voor je auto. Zij brengen je auto vervolgens voor de restwaarde naar de sloop of exporteren deze naar het buitenland. Als je serieus geld wilt verdienen aan je Ford Transit zal je deze zelf moeten gaan verkopen.

Het verkopen van je Ford Transit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt de auto simpelweg langs de kant van de weg zetten met een ‘Te Koop’-bordje achter het raam, maar tegenwoordig maak je meer kans door de auto op internet te adverteren. Dit kan vanzelfsprekend op meerdere vraag & aanbod-websites, maar het is ook mogelijk om als particulier je auto te adverteren op specifieke websites voor auto’s. Deze websites worden goed bezocht door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe (bedrijfs)auto.

Occasion dealer

Als je liever niet zelf met de verkoop van je auto aan de slag gaat, is het ook mogelijk om je auto te verkopen aan een autohandelaar. Deze heeft vaak een eigen garage of handelsvoorraad waar particulieren terecht kunnen voor het kopen van een tweede of derdehands voertuig. De handelaar heeft ook toegang tot meerdere website waar hij kan adverteren met de auto. Het nadeel van het verkopen van je bedrijfswagen aan een occasiondealer in plaats van zelf aan de slag gaan met de verkoop, is dat je genoegen moet nemen met een lagere prijs. De handelaar moet er immers zelf ook nog wat aan kunnen verdienen. Aan jou de afweging of je genoegen wilt nemen met deze lagere prijs als je zelf ook geen moeite hoeft te doen voor de verkoop van je Ford Transit.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun jij veilig en snel jouw caravan verkopen?

In vier stappen een goedkope autoverzekering afsluiten

Kilometerregistratiesysteem voorkomt u bijtelling