Wannagive
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen minder mobielen?

Het kan een doorn in het oog zijn. Je kinderen lijken wel in de mobiel verdwenen. Misschien kijk je wel met weemoed terug naar je eigen jeugd, waarin je nog wist wat buiten spelen was. De tijd dat de telefoon nog via een draaischijf te bedienen was. Maar die tijd is natuurlijk allang voorbij. Hoe krijg je dan voor elkaar dat je kinderen niet compleet vergroeien met hun mobiel?

Trampolines voor kinderen

Trampolines voor kinderen zijn ideaal als het gaat om een welkome afleiding. Want, dat is wat je nodig hebt met al dat digitale ‘geweld’. Er moet een leuk alternatief zijn. En trampolines voor kinderen? Die kunnen dat leuke alternatief zijn. Zorg er dus voor dat je kinderen ook andere afleiding hebben. Er zijn een heleboel trampolines voor kinderen, daar zit vast ook wat leuks bij voor jouw kind.

Ga naar buiten met z’n allen

De reden dat veel ouders niet willen dat hun kind te veel mobielen is dat ze bang zijn dat hun eigen kind het contact met de echte wereld dreigt te verliezen. Dat is soms ook best beangstigend. Het helpt alleen niet om dit elke keer te roepen. Wat wel helpt is om zelf het goede voorbeeld te geven. Ga met z’n allen erop uit en ga bijvoorbeeld het bos in. Daarbij kan het helpen als het een bos is met bepaalde speeltoestellen of een soort trimbaan. Dan is het leuk om wat te doen. Daarnaast kan je zelf ook iets bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kastanjes rapen in het bos en daar dingen mee maken.

Wees het voorbeeld

Het voorbeeld zijn betekent ook dat je zelf niet zoveel op je mobiel actief bent. Zorg dat je oprechte aandacht hebt voor je kind. Je kunt namelijk zoveel regels opstellen als je wil, maar je gaat het niet redden als je ze zelf aan de laars lapt. Dan krijg je toch al snel op z’n minst sabotage. Dat is natuurlijk een gebied waar je helemaal niet in wil zitten.

Wees niet te negatief. Bedenk dat je zelf ook jong bent geweest en toen was het waarschijnlijk ook al het leukste om te doen wat jouw ouders niet wilden. Uiteindelijk komt het vaak wel goed.