Wannagive
Image default
Sport

Hoe herken je goede zaalvoetbalschoenen?

Zaalvoetbal is een van meest populaire indoorsporten in Nederland. Veel grasvoetballers zoeken ook regelmatig de zaal op. Denk maar aan de koude en soms sneeuwachtige wintermaanden. Dan kan je in de zaal nog heerlijk jouw favoriete sport ‘voetbal’ spelen. En daarvoor wil je de juiste zaalschoenen voor hebben. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende zaalvoetbalschoenen van die verschillen van merk, materiaal en technologie. Maar ze zijn allemaal gemaakt voor iets wat onmisbaar is in de zaal. De comfort voor je voeten, ondersteuning en het bieden van een heerlijk balgevoel.

Hoe maak je de juiste keuze?

Wat voor veel zaalvoetballers belangrijk is, is het uiterlijk van de zaalvoetbalschoen. Iedere zaalvoetballer heeft een voorkeur voor zijn eigen favoriete merk en kleur. Bedenk jezelf goed naar welke kleur en welk je merk op zoek bent. Bij het maken van deze keuze is de volgende stap de keuze van de pasvorm van je zaalvoetbalschoenen. Elke merk heeft namelijk verschillende modellen met een andere pasvorm. De pasvorm gaat bepalen hoe comfortabel je schoenen om de voeten heen zitten. Voor het zaalvoetbal is dit een essentieel punt.

Speel je op een houtenvloer of een gymzaal vloer?

Omdat ook bij het zaalvoetbal de ondergrond nog wel eens kan wisselen is het handig op je te bedenken op welke ondergrond jij speelt. Als je bijvoorbeeld speelt op een houtenvloer is het fijn een zaalvoetbalschoen met een goede demping en wendbaarheid te hebben. Dit om makkelijk en snel te kunnen bewegen op de houtenvloer.

Voor een gymzaal ondergrond kies je eerder voor een schoen dit iets meer grip bied. De gymzaal ondergrond is iets minder stroef dan de houtenvloer. Kies dus een schoen met een profiel die voor grip en stabiliteit zorgt.

De keuze van de juiste zool is cruciaal voor het spelen op een houtenvloer of gymzaalvloer.

Wat voor type speler ben jij?

Bij het aanschaffen van zaalvoetbalschoenen moet je bij jezelf nagaan wat voor type speler je bent. Ben jij de technische speler die in de kleine ruimtes zich een weg weet te banen richting de goal? Of ben jij de man met het inzicht die het team stuurt met belangrijke passes? Check dus goed bij zaalvoetbalschoenen wat voor elementen ze bezitten. Denk bijvoorbeeld aan de adidas Samba zaalvoetbalschoen, een schoen gemaakt voor controle en strakke passes. Of de Nike React Gato gemaakt voor wendbaarheid in kleine ruimtes die je flexibel over het veld laten bewegen.

Conclusie

Wat dus belangrijk is voor het maken van de juiste keuze van zaalvoetbalschoenen zijn. Het uiterlijk, type zool, type ondergrond en tot slot pas het bij jouw eigen stijl?

 

Gerelateerde artikelen

Een ballentas voor de voetballen

Bodytec training Van Schaik

Start morgen nog met afvallen in Arnhem