Wannagive
Image default
Bedrijven

Het roer om

Bedrijven kunnen soms wel een duwtje in de juiste richting krijgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen wordt wakker geschud. Doordat het bedrijf iets nieuws leert zien zij in dat het anders kan op verschillende vlakken. Zij zien het opeens beter en zullen hier dan ook naar handelen. Dit kan positief of negatief uitvallen voor het personeel, zo kunnen zij het druk krijgen. Of zal de werkmethode worden aangepast. Er zal altijd wel iets te veranderen, zulke kansen en mogelijkheden zijn er zelden. Maar dit betekend ook dat het bedrijf progressie mee maakt, men is zich er dan van bewust dat de consequenties van deze veranderingen ingrijpend zullen zijn. Lees hier meer over dit onderwerp.

Zo kan het bedrijf ervoor kiezen om het over een andere boeg te gooien, zij willen dan schoon schip maken en zullen kijken waar er personeel vervangen dient te worden. Het huidige personeel is hier dan ook niet blij mee. Zij zullen in opstand komen en willen graag hun baan behouden. Daarom is een reorganisatie voor een bedrijf nog een hele klus en kan het veel tijd en geld kosten. Omdat het vaste personeel veel geld kan kosten om uit te kopen. Zo kan er door middel van verschillende regelingen, personeel dat 20 jaar in dienst is zeer veel geld kosten. Zo moet het bedrijf dan ook vaak het aantal gewerkte jaren uitbetalen in maanden. Zij zullen dan vaak met vervroegd pensioen gaan omdat zij al vaak wat hebben opgebouwd, ook een gouden handdruk is mogelijk, zij krijgen dan veel geld mee als zij stoppen. Klik hier voor meer informatie.

Om het jongere personeel tegemoet te komen kan de onderneming ervoor zorgen om een outplacement te regelen. Deze kan ervoor zorgen dat zij snel weer aan het werk gaan, er wordt dan gezocht voor een nieuwe baan in het vaak grote netwerk van de dienstverlener. Men heeft hier dan ook veel aan.

https://carrierepoort.nl