Wannagive
Image default
Bedrijven

Het is tijd voor een nieuwe baan!

Het voelt alsof jouw week alleen maar bestaat uit maandagen. Elke dag weer hetzelfde werk en die vervelende collega’s. Je hebt geen zin meer om naar je werk te gaan en zoekt excuusjes om eerder naar huis te gaan. Allemaal redenen om heel snel een nieuwe baan te gaan zoeken!!

 

Past het werk nog wel bij jou?

Je hebt vaak op jonge leeftijd al besloten wat je met je toekomst wil doen. Je wilde misschien ontzettend graag leraar worden, maar nu kan je die kleine ettertjes echt niet meer zien. Maar wat wil je dan? Doe eens een professionele beroepskeuzetest en kijk of jij nog wel in het juiste werkveld zit. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je net klaar bent met je opleiding en ontzettend veel zin hebt om te gaan werken. Echter blijkt er helemaal geen werk te zijn in jouw sector. Dan wordt het toch tijd om een carrière switch te overwegen.

 

Is je diploma nog wat waard?

Een diploma is zeker nog wat waard, maar wilt niet zeggen dat je alleen dat werk nog maar kan doen. Jij kan heel goed zijn in meerdere dingen en hebt misschien tijdens je vorige werk een nieuwe passie ontdekt. Superleuk natuurlijk en meestal ook geen probleem voor bedrijven. Ze hebben liever een gemotiveerd persoon zonder correct diploma dan iemand met een diploma die twijfelt of dit wel de juiste richting is. Echter zijn er natuurlijk ook banen waar dit niet voor geldt. Iedereen heeft toch liever een gecertificeerde dokter of advocaat.

 

Kies voor geluk

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. En zo is het ook in een baan. Als jij plezier hebt in je baan dan zal het werk veel makkelijker gaan. Dagen gaan veel sneller als je plezier hebt en je zal ook sneller doorgroeien. Hoe verleidelijk het ook is om te kiezen voor een megasalaris, soms moet je toch voor je eigen geluk kiezen en dan komt de rest vanzelf!

 

https://www.testgroup.nl/professionele-beroepskeuzetest/