Wannagive
Image default
Gezondheid

Haarimplantaten, wat kost dat?

Een haartransplantatie is een dure behandeling maar zorgt er wel voor dat je weer een prachtige bos haar terugkrijgt en je zelfvertrouwen groeit. De rekening kan oplopen tot duizenden euro’s maar is het dubbel en dwars waard. De exacte bedragen hangt van het aantal haarzakjes dat moet worden getransplanteerd en ook de gebruikte techniek kan een verschil maken.

Wat kosten haarimplantaten?

Als je kiest voor een haarimplantatie betekent dit dat je ook voor flinke kosten komt te staan. De zorgverzekering vergoedt deze behandelingen niet. Haarimplantatie kosten tussen de € 2500,00 en € 8000,00 euro. Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid haren er moeten worden getransplanteerd en van welke techniek je gebruikt wilt gaan maken. Je kunt meerdere offertes bij diverse bedrijven aanvragen om de prijzen te vergelijken.

Wat kost haarimplantaten met de FUE-techniek?

Eén van de meest gebruikte technieken om haar te transplanteren is de FUE-techniek. de haarwortels worden één voor één getransplanteerd naar de plek waar het kaal is. De behandeling met behulp van de FUE-techniek duurt gemiddeld zes tot acht uur. De kosten van een haartransplantatie met deze methode is afhankelijk van de gradatie kaalheid en het aantal grafts dat moet worden verplaatst. Bij beginnende kaalheid moet je denken aan een bedrag van € 3000,00 maar bij een hoge gradatie kaalheid kan dit bedrag al snel oplopen tot € 8000,00.

Wat kost haarimplantaten met de FUT-techniek?

Een andere methode waar je voor kunt kiezen is de FUT-techniek. Hierbij zal er een strip van je huid aan de achterkant van je hoofd worden verwijderd. Daarna zullen één of meer grafts er worden uitgehaald om vervolgens deze op de plaats van bestemming in te implanteren. Deze techniek wordt steeds minder gebruikt omdat het kans geeft op littekens. Bij de FUE-techniek heb je hier geen last van. Ze zijn gemiddeld drie tot zeven uur bezig met behandelen. Ook bij deze techniek geldt weer dat de prijzen afhangt van de gradie kaalheid. Gemiddeld ben je tussen de € 2500,00 en 7000,00 kwijt.

 

Bron: https://visushaarkliniek.nl/tarieven/

 

Gerelateerde artikelen

Afvallen op een gezonde manier

Blessures voorkomen

Een pinapparaat kopen?