Wannagive
Image default
Bedrijven

Geef jouw tuin meer karakter

De tuin is dé plek van het huis waar je tot kunt komen, even lekker een boek lezen of voor je planten zorgen. Het is dan wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk een plekje hebt om even te kunnen ontspannen. Dit kun je op een aantal manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een hangmat ophangen of een deponti terrasoverkapping aanschaffen. Deponti is een wereldwijd bekend merk en hebben ook kantoren in Noord-Brabant. Kwaliteit is van ongekend belang bij de aanbouw van een terrasoverkapping. Je wilt natuurlijk wel dat je een stevig dakje boven je hoofd hebt. Dit doe je door voor het juiste materiaal en voor de juiste ophanging te kiezen.

 

 

Welke soort terrasoverkapping is geschikt voor jou?

Je hebt best veel keuze als je van plan bent om voor een veranda te gaan. Neem bijvoorbeeld de houten veranda. Dit is waarschijnlijk wel de meest bekende vorm van een veranda en bovendien de meest verkochte variant. Het mooie aan een houten veranda is dat er erg natuurlijk uitziet. Het hout geeft karakter aan je tuin en zorgt voor een warme sfeer. Ook hier heb je weer veel keuze tussen verschillende soorten materiaal, in dit geval verschillende houtsoorten. Een houten veranda als deze kan eenvoudig worden bevestigd aan een tuinhuis of aan een woning zelf. Tegenwoordig is de glazen veranda ook erg populair. De naam zegt het eigenlijk al, in plaats van dat de zijkanten open zijn, wordt er bij deze veranda glas geplaatst om een soort minihuisje te creëren. Hou er wel rekening mee dat deze veranda’s een stuk prijziger zijn dan houten veranda’s.

 

Onderhoud

Gelukkig is het erg makkelijk om een deponti terrasoverkapping te onderhouden. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Dit betekent niet dat je helemaal niets hoeft te doen. Het is verstandig om 1 á 2 keer per jaar het dak van de overkapping schoon te maken. Dit is leuk voor de uitstraling, maar bevorderd ook de levensduur van je overkapping. Het schoonmaken is ook niet moeilijk. Een spons doet al wonderen, een zachte doek kan echter ook.

https://degoedkoopsteveranda.nl/deponti-terrasoverkapping/