Wannagive
Image default
Winkelen

Een ring cadeau doen aan je vriendin

Je wil een ring cadeau doen aan je vriendin maar hebt geen idee welke ring bij haar past? Lees dan snel dit artikel. Hier vind je een paar nuttige tips om het juiste ontwerp te kiezen. Zo wordt het toch iets makkelijker voor jou. 

Bezoek een juwelier

Tegenwoordig zijn er heel wat goede webshops waar je online ringen kan kopen. Toch is het een goed idee om naar een echte juwelierszaak te gaan. Een eerste reden hiervoor is het verschil tussen afbeeldingen en het product in real life. Een foto ziet er altijd een beetje anders uit dan een echte ring, vooral op het vlak van afmetingen en kleuren. Tijdens een bezoek aan een juwelierzaak kan je de ringen makkelijker vergelijken. Een tweede reden om een ring te kopen bij een juwelier als Wim Meeussen is het advies dat je krijgt. De medewerkers delen hun ervaring om snel de juiste ring te vinden.

Kies je voor goud of zilver?

Een tweede knoop die valt door te hakken is het materiaal. Koop je een ring in goud of in zilver? Hiervoor neem je best een kijkje naar de huidige juwelencollectie van je vriendin, dan weet je meteen wat ze leuk vindt. Goed om te weten; er zijn ook ringen die zowel uit goud als zilver bestaan.

Houd wel rekening met de kwaliteit. Voor een zilveren ring kies je best een Sterling silver, dat is 92,5% zuiver. Bij gouden ringen kan je doorgaans kiezen tussen 14 of 18 karaat goud. Dit heeft ook een invloed op de kostprijs.

 

Modern of klassiek?

Van zodra je een materiaal geselecteerd hebt, is het de beurt aan het ontwerp. Ringen zijn verkrijgbaar in alle stijlen; modern, klassiek, dik, dun… Sommige dames houden van excentrieke vormen. Maar als je twijfelt, houd je het best bij een klassiek ontwerp. Dat past altijd bij andere ringen die ze misschien al heeft. 

Ga je voor versieringen?

De meeste ringen bevatten edelstenen, zoals diamantjes of een toermalijn. Die ogen super vrouwelijk. Spijtig genoeg laten deze edelstenen zich ook voelen in de kostprijs. Zeker wanneer je voor echte joekels kiest. Gelukkig zijn er ook prachtige ringen te vinden die helemaal geen edelstenen hebben. Ze hebben andere versieringen, zoals een bladafdruk. 

Met een gravure?

Bij zowat elke ring heb je de optie om een gravure aan te brengen. Aan de binnenkant wordt dan een bepaalde tekst of datum gezet. Dat maakt dit cadeau extra persoonlijk. Graveer bijvoorbeeld de datum van jullie eerste date, of een tekst met een speciale betekenis. Opgelet, want een gravure is meestal een meerprijs.

Ringmaat bepalen

Tenslotte is er nog een moeilijke vraag: welke ringmaat heeft je vriendin? De ring moet namelijk perfect passen. Wanneer die te los zit loopt ze het risico om hem kwijt te geraken, en een te strakke pasvorm is ook niet comfortabel.

Om deze reden is het aangeraden om een juwelier te bezoeken. Daar kan je een ring kopen en later nog eens langskomen om deze aan te passen naar de ringmaat van je vriendin. Zo ben je 100% zeker van een perfecte fit.