Wannagive
Image default
Bedrijven

Een loopbaancoach om jou te begeleiden

Vaak weet men totaal niet waar te beginnen als ze van plan zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Is dit bij jou het geval, dan kun je het beste beginnen met het noteren van jouw pluspunten en minpunten. Je krijgt niet alleen een beeld van welke banen bij jou passen, maar hebt ook inzicht in je capaciteiten en wensen. Jouw minpunten zijn hierbij essentieel. Het achterhalen van dit soort dingen lukt niet iedereen even goed. Daarom schakelen veel mensen een zogenaamde loopbaancoach in die ze kan begeleiden en adviseren. Een loopbaancoach kan samen met jou onderzoeken waar je goed in bent en wat minder goed zou gaan qua jobs.

Een nieuwe baan krijg je niet zomaar

Natuurlijk is een nieuwe job niet zomaar even geregeld. Het is niet iets wat je van de ene op de andere dag op je bord hebt liggen. Vaak is het nodig om hier veel tijd in te steken. Dit is in ieder geval voor veel mensen het geval. Professionele platforms als LinkedIn kunnen hierbij een rol spelen. Zeker als je de afgelopen jaren veel connecties hebt opgebouwd, kun je jouw netwerk inschakelen eventueel. Het kan zomaar zijn dat iemand een gouden tip heeft of andere adviezen. Ook zou je jouw omgeving kunnen vertellen dat je een baan zoekt. Vacaturesites hebben bovendien allerlei banen die misschien wel bij je zouden passen. Als je iets tegenkomt wat jou bevalt, kun je het beste meteen de contactpersoon die er bij staat aangegeven even benaderen of je solliciteert direct. Wacht vooral niet af en ga ervoor! Verder zijn er uitzendbureaus waar je terecht kunt. Dit klinkt wellicht ietwat ouderwets, maar ze bestaan nog steeds en kunnen jou helpen. Een vacature basisarts bijvoorbeeld, is niet iets wat vaak verschijnt en dan kun je het beste de hulp van een uitzendbureau of detacheringsbureau inschakelen. Een detacheringsbureau zoekt eigenlijk nog gerichter dan een uitzendbureau. Steeds meer recruiters zijn gespecialiseerd in de zorg en kunnen een prima vacature basisarts voor jou vinden.

Enkele gouden tips

Weet je niet wat jouw doel is, dan kun je het beste op papier zetten wat jouw doel is en welke positieve eigenschappen jij hebt. Leer jezelf zo goed mogelijk kennen, aangezien je beter voorbereid bent op eventuele vragen van werkgevers. Zorg daarnaast dat je curriculum vitae altijd strak en up-to-date is.

https://www.healthz.eu/basisarts-vacature