Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Een dekbedovertrek van flanel – wat zijn de voordelen?

 

Als het weer koel wordt, kiest u voor flanellen lakens en beddengoed om het zachtste, knusste bed te creëren dat u zich kunt voorstellen. Het vertrouwde donzige gevoel is niet het enige voordeel: flanellen lakens en dekbedovertrekken zijn isolerend en ademend om u warmer en comfortabeler te houden, zelfs als de temperatuur daalt.

 

Herfst en winter zijn de beste seizoenen om je te nestelen onder ultra-gezellig flanel, en wij bieden lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, en dekbedovertrekken die ontworpen zijn om je comfortabel warm te houden tijdens de koudste nachten. Onze koopgids voor flanellen lakens en beddengoed legt uit wat de voordelen van flanel zijn, waar je op moet letten bij flanellen lakens, en hoe je de beste kwaliteit flanel kiest.

  

Waarom molton beddengoed gebruiken?

Flanel is een stevig materiaal dat je warm houdt zonder oververhit te raken. Het is geborsteld voor zachtheid, wat zorgt voor dat favoriete donzige gevoel. De geborstelde afwerking is ook een deel van het geheim van de warmte van flanel: het weefsel van het materiaal creëert luchtzakken die lucht vasthouden om te isoleren, en de verhoogde garens (nap) die door het borstelen ontstaan, houden ook warmte dicht bij het lichaam vast voor meer warmte.

 

Breng laagjes aan in uw dekbedovertrek van flanel. Combineer flanellen en niet-flanellen materialen om een bed te creëren dat zo warm of zo koel is als u wilt. Flanellen lakens zijn een ideale, ademende basislaag; vul ze aan met een dekbedovertrek in het gewenste gewicht en een flanellen dekbedovertrek, of kies in plaats daarvan voor een knapperig perkal dekbedovertrek voor een koelere toplaag. Als je een warme slaper bent, kan een flanellen dekbed of dekbedovertrek te warm zijn. Leg in plaats daarvan een dekbed over uw flanellen lakens en houd een extra deken in de buurt voor het geval u kil wakker wordt.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van molton lakens en beddengoed

Als je op zoek bent naar de beste flanellen lakens en beddengoed, kies dan voor een flanellen bed van puur katoen. De natuurlijke vezel biedt ongelooflijke isolatie en ademend vermogen en gaat langer mee dan synthetische flanellen. Naast het materiaal moet u ook het gewicht en de afwerking van de molton in overweging nemen.

 

Wat betekent het gewicht van molton? 

In tegenstelling tot gewone katoenen lakens, worden flanellen lakens gemeten op gewicht en niet op aantal draden. Het gewicht van molton, weergegeven in grammen per vierkante meter (GSM) of ounces, is een indicator voor de kwaliteit van molton. Hoe hoger het getal, hoe beter de kwaliteit en hoe warmer de molton. Wij bieden weelderig fluwelen flanel beddengoed in 5 of 6 ounce opties.

 

Wat is portugees flanel 

Portugees flanel wordt door velen beschouwd als het meest hoogwaardige flanel dat verkrijgbaar is. Het is zacht en duurzaam, mede dankzij het katoen met lange nappels waarmee het gemaakt is en de technieken die meesterwevers gebruiken om de stof te produceren.

 

Wat is een fluwelen flanellen molton? 

Ons fluwelen flanel beddengoed is gemaakt van gekamd katoen dat extra geborsteld en gewassen is voor een uitzonderlijk weelderige hand. Fluwelen flanel beddengoed is een van de warmste opties voor kille nachten.

 

Hoe flanel te onderhouden

Hoewel het een van de gemakkelijkste stoffen is om te onderhouden, kan flanel van puur katoen krimpen als het niet op de juiste manier wordt gewassen. Hoge temperaturen in water en droger en te lang drogen kunnen bijdragen aan krimp of verminderde kwaliteit van flanel, dus was het altijd op koud en droog het in de droogtrommel op een lage temperatuur.

 

Een dekbedovertrek van flanel wordt bij elke wasbeurt zachter, maar kan de eerste paar wasbeurten gaan pillen (afgeven of pluizen). Dit is normaal – de nieuwe vezels vervellen door wrijving. Een zacht wasprogramma vermindert het tegen elkaar wrijven van de lakens in de was, waardoor pillen en pluizen worden verminderd.

 

Flanel kleedt niet alleen de matras aan. Trek je flanellen pyjama uit de kast bij het eerste zuchtje vorst. Met een pyjama en beddengoed gemaakt van de warmste flanellen, kun je knus slapen, ongeacht hoeveel sneeuw er buiten valt. 

 

Tips voor het kopen van een dekbedovertrek van satijn

 

dekbedovertrek van satijn zijn een van de meest gebruikte lakens. Er zijn vele redenen waarom dekbedovertrek van satijn de eerste keuze zijn voor veel klanten. Hier nemen we een kijkje van dichterbij.

 

Wat is een dekbedovertrek van satijn?

Een dekbedovertrek van satijn zijn zeer zacht, glanzend, en zijdeachtig in textuur, meestal gemaakt van nylon, polyester of acetaat, enz. In vergelijking met andere lakens is een dekbedovertrek van satijn glanzend door het gebruik van synthetisch vezelmateriaal.

 

Er is geen beperking in termen van kleuren of maten; je krijgt alles in de markt. Sommige klanten geloven ook dat een dekbedovertrek van satijn zijdezachter zijn dan de zijden lakens, maar laat ons daar later op terugkomen. Eerst zullen we u laten zien hoe het satijnen laken u helpt bij het slapen.

 

Voordelen van het slapen in een dekbedovertrek van satijn

Een dekbedovertrek van satijn hebben vele voordelen voor de slaap. Het helpt je niet alleen de zorgen van de dag van je af te schudden, het heeft ook vele extra diensten die je kunnen helpen andere problemen te overwinnen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Verschil tussen satijnen en zijden lakens

Een snelle vergelijking tussen de twee is dat zijden lakens het resultaat zijn van natuurlijke proteïnen die door zijderupsen worden ontwikkeld, terwijl een dekbedovertrek van satijn kunnen worden gemaakt van nylon, vezels of zelfs zijdedraad. Zijde zelf is een dure investering omdat de weg van natuurlijke proteïne naar zijde vrij ingewikkeld en tijdrovend is. Satijn (gemaakt van nylon, vezels) is daarentegen relatief goedkoop.

 

Er is ook een verschil in het uiterlijk: een dekbedovertrek van satijn zijn rondom zijdeachtig, terwijl een dekbedovertrek van satijn aan de ene kant zijdeachtig zijn en aan de andere kant effen. De weeftechniek brengt de zijdeachtige kant naar boven, terwijl de effen draad naar beneden wordt gehouden voor een betere grip op het bed.

 

Aminozuur bevat

De meeste fabrikanten gebruiken aminozuren tussen lagen synthetische vezels. Interessant is dat bijna 18 essentiële aminozuren deel uitmaken van het satijnen laken. Deze zuren zijn een natuurlijk onderdeel van het menselijk lichaam en een deel van de natuur. Aminozuren helpen niet alleen veroudering en andere schoonheidsgerelateerde gezichtsproblemen tegen te gaan, maar ze helpen ook de zenuwen van het lichaam te kalmeren en een betere slaap te bevorderen.

 

Huisstofmijt verjaagt

Natuurlijke vezeldraden gebruikt in een dekbedovertrek van satijn zijn onvriendelijk voor huisstofmijt. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een dekbedovertrek van satijn stofmijten toelaten zich te ontwikkelen in het materiaal. Een rustige nachtrust is dus gegarandeerd in alle stadia van het gebruik van een dekbedovertrek van satijn (en deze zijn vrij duurzaam!).

 

100% Hypoallergeen

Aangezien het materiaal dat gebruikt wordt om een dekbedovertrek van satijn te maken zeer resistent is tegen huisstofmijt, is het gunstig voor iedereen met verschillende soorten allergieën. In tegenstelling tot katoenen lakens, laten een dekbedovertrek van satijn geen allergie-veroorzakende bacteriën tussen de draden zweven. Mensen met een allergie kunnen een dekbedovertrek van satijn en kussenslopen zonder medische problemen gebruiken.

 

Absorberen geen vocht

dekbedovertrek van satijn zijn nuttig om uw nachtelijke huidverzorgingsroutine uit te voeren. Andere soorten lakens kunnen het natuurlijke vocht absorberen of de schoonheidsproducten die u overdag/’s nachts op uw gezicht gebruikt. Als je op dekbedovertrek van satijn slaapt met huidverzorgingsproducten op je gezicht, blijven die op je huid liggen en doen ze hun werk in plaats van op de lakens terecht te komen. Bovendien helpt het aminozuur bij anti-aging, vooral voor de gezichtshuid.

 

Uw haar klit niet

Dankzij het zijdeachtige en gladde karakter van de dekbedovertrek van satijn klitten uw haren niet. De afwezigheid van weerstand zorgt in plaats daarvan voor een soepele beweging van het haar. Hierdoor ervaart u dat uw haar elke ochtend klitvrij is en hoeft u het niet elke ochtend te wassen.

 

Al met al helpen deze voordelen u niet alleen om comfortabel te slapen, maar ook om een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te krijgen.

Sommige mensen verwarren dekbedovertrek van satijn en zijden lakens vaak als één type bedlaken dat op de markt verkrijgbaar is. Dit is niet waar, en ze verschillen op vele punten. Hier is een snelle vergelijking tussen het satijnen laken en het zijden laken.

 

https://lc.nl/commerciele_content/Beter-slapen-Met-deze-7-tips-val-je-snel-in-slaap-28178072.html