Wannagive
Image default
Dienstverlening

Een dakkapel voor ieder huis

Droomt u van een extra slaapkamer op zolder, zoekt u naar een rustige plek voor een studeerkamer of wilt u de vliering in een hobbyruimte omtoveren. U heeft wellicht eens aan een uitbouw gedacht. Zo worden er snel enkele vierkante meters meer leefruimte gecreëerd en de dakramen zorgen ook voor een mooie lichtinval.

 

De verschillende soorten dakkapellen

Als materiaal kunt u kiezen tussen kunststof of hout. Er zijn modellen met een plat of schuin oplopend dak. Ook een eenzijdig verhoogde nok behoort tot de mogelijkheden. De uitvoerder kan een prefab uitvoering plaatsen. Uiteraard kan de uitbouw ter plekke op maat gemaakt worden. Meestal is alles in 1 dag gereed. Om inspiratie op te doen vindt u op onze website een uitgebreide collectie foto’s.

 

Mag je zomaar iets aan je dak veranderen

Dat is per gemeente verschillend. Wilt u de zolder aan de achterkant van uw woning uitbouwen, dan zult u vaak geen vergunning nodig hebben. Wordt de dakkapel aan de zijgevel of de voorkant geplaatst dan is vaak een omgevingsvergunning nodig. Ga voor een vergunningscheck naar het digitale omgevingsloket om te informeren wat de regels zijn.

 

Het project zolderverbouwing

De beslissing is gevallen, u overweegt om te gaan verbouwen. Op de website vindt u heel veel informatie over de verschillende modellen en materialen. U vindt er voorbeelden met de bijbehorende prijzen zodat er gemakkelijker besloten kan worden hoe uw dromen verwezenlijk kunnen worden. Wij geven u graag vrijblijvend advies en begeleiden u bij uw zoektocht naar de ideale oplossing voor de dakaanpassing.