Wannagive
Image default
Bedrijven

De overstromingen in Limburg

De overstromingen in Limburg zijn de ergste overstromingen van de afgelopen twintig jaar. Het regenwater zorgde ervoor dat dijken op doorbreken stonden, rivieren buiten hun oevers traden, beken grote rivieren werden en enorme hoeveelheden mensen uiteindelijk geëvacueerd moesten worden. Dit alles zorgde voor heel veel ellende. In Nederland werd de stad Valkenburg het hardste getroffen. In de oude binnenstad loopt de Geul. Deze trad door al het water compleet buiten zijn overs. Omdat er ook relatief weinig plek is voor het water in de binnenstad, draaide het al snel uit op een ramp. Mensen moesten halsoverkop geëvacueerd worden. De bekende horecastraat kwam volledig onder water te staan. Op sommige plekken stond het water meer dan één meter hoog. Dit zorgde ervoor dat mensen dus niet meer thuis konden blijven.

Schade door overstromingen enorm

De schade door al het water was enorm. De vele houtenvloeren moesten volledig worden vervangen. Daarnaast was het ook zo dat het water in de muren van de huizen was getrokken. Dit zorgde ervoor dat de huizen op instorten stonden. Er zijn in totaal zo’n 700 gezinnen die niet meer terug naar huis kunnen. Ook een aantal bruggen konden de druk van het water niet aan en bezweken. De grote vraag die veel mensen hadden was of de verzekering wel alles zou dekken. Voor veel mensen kwam er goed nieuws toen de overheid besloot om de overstromingen aan te duiden als een ramp. Hiermee kwam namelijk een pot met geld vrij waar mensen hun schade deels mee konden betalen.

Goed verzekert zijn

Al deze ellende heeft ook aangetoond dat het belangrijk is om een goede woonverzekering af te sluiten. Mensen die in gebieden wonen waar mogelijk hoogwater tijdens een overstroming kan komen te staan zijn gewaarschuwd. Probeer dus nu alvast goede voorbereidende maatregelen te nemen. Sluit een goede woonverzekering af die ook schade door overstromingen dekt. Dit kan bijvoorbeeld bij FBTO. Door contact op te nemen met de FBTO klantenservice kun je vragen waarvoor je allemaal verzekert bent. Het is ook slim om te vragen aan de FBTO klantendienst waarvoor je allemaal niet verzekert bent. Zo weet je namelijk precies waar je aan toe bent.

https://nummerklantenservice.nl/fbto/

https://www.web-wings.nl

Gerelateerde artikelen

Kerstboom in de aanbieding

Aquarium ledstrips kiezen

Je anhydriet vloer egaliseren als ideale basis voor iedere vloerbedekking